ΤΕΝΙΣ

"Eυχαριστώ τον Θεό και τους Έλληνες!"

"Eυχαριστώ τον Θεό και τους Έλληνες!"

Με την θερμή υποστήριξη των ομογενών η Λένα Δανιηλίδου πέρασε στον 2ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν και παίζει με την κάτοχο του τίτλου, Βικτόρια Αζαρένκα.

Εκεί στο κορτ Νο19 του "Melbourne Park", ένα από τα ξεχασμένα γήπεδα των (αποδεδειγμένα) καλύτερων εγκαταστάσεων ανάμεσα στα Grand Slams, η Λένα Δανιηλίδου έκανε πρεμιέρα στο Αυστραλιανό Όπεν.

Οι νίκες δεν έρχονται πλέον εύκολα και ο βαθμός δυσκολίας για τη σπουδαιότερη Ελληνίδα τενίστρια μεγάλωσε, αφού αντιμετώπιζε μια παίκτρια η οποία είναι άγνωστη στα επαγγελματικά τουρνουά: Την Καρολίνα Πλίσκοβα από την Τσεχία.

Η Δανιηλίδου, μια από τις παίκτριες με τη μεγαλύτερη εμπειρία πλέον, έχασε το δεύτερο σετ, όμως το ματς ήταν δικό της. Νίκησε με 7-5, 5-7, 6-4 την αντίπαλο της και αφιέρωσε τη νίκη στους ομογενείς που αδιαφόρησαν για τα μεγαλύτερα γήπεδα και τα γνωστά ονόματα για να βρεθούν κοντά τους.

" Ευχαριστώ τον Θεό και τους Έλληνες που ήταν δίπλα μου. Και αυτούς που με τη θετική σκέψη ήταν κοντά μου", έγραψε η Δανιηλίδου.

Βρίσκεται πλέον στον 2ο γύρο και ο επόμενος αγώνας της θα διεξαχθεί στο "στολίδι" που αντιπροσωπεύει η "Rod Laver Arena". Βλέπετε, το εισιτήριο για τον 3ο γύρο θα παιχθεί ανάμεσα στη Δανιηλίδου και στην κορυφαία τενίστρια στην παγκόσμια κατάταξη και κάτοχο του τίτλου, Βικτόρια Αζαρένκα.

Θεωρείται βέβαιο πως οι ομογενείς θα εκνευρίσουν με τη θερμή συμπεριφορά τους την Αζαρένκα. Και ίσως εκεί υπάρξει μια μικρή ευκαιρία για τη Δανιηλίδου. Για την ιστορία η Λευκορωσίδα ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου της με νίκη επί της Μόνικα Νικουλέσκου με 6-1, 6-4.

Η Δανιηλίδου θα βρίσκεται ξανά στο γήπεδο την Τετάρτη (16/1) για το διπλό. Με μια καινούργια παρτενέρ, την καλή Αμερικανίδα Κριστίνα ΜακΧέιλ αναμετρώνται με τις νικήτριες του FED Cup μεταξύ άλλων, τις Λούσι Χραντέσκα και Αντρέα Χλαβάτσκοβα, το Νο2 του ταμπλό από την Τσεχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ