ΤΕΝΙΣ

Έχασε τον Φέντερερ ο Κύργιος

Έχασε τον Φέντερερ ο Κύργιος

Μέχρι τους "8" του Γουίμπλεντον έφτασε ο Νικ Κύργιος. Ο Μίλος Ράονιτς νίκησε τον 19χρονο τενίστα και χάλασε το ραντεβού του με τον Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά (videos).

Η εκπληκτική πορεία του πρωτοεμφανιζόμενου στο Γουίμπλεντον, Νικ Κύργιου ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά. Ο 19χρονος ελληνικής καταγωγής Αυστραλός γνώρισε την ήττα σε τέσσερα σετ από τον Καναδό Μίλος Ράονιτς.

Το Νο8 του ταμπλό επικράτησε με 6-7 (4-7), 6-2, 6-4, 7-6 (7-4) του Κύργιου. Προκρίθηκε για πρώτη φορά σε ημιτελικό Grand Slam και θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (4/7) τον επτά φορές νικητή, Ρότζερ Φέντερερ.

Λιγότερο από ένα 24ωρο μετά τον αγώνα της καριέρας του και τη νίκη επί του Ράφα Ναδάλ, ο Κύργιος αντιμετώπισε έναν παίκτη που διαθέτει ένα μεγαλύτερο σερβίς από τον ίδιο. Ο Ράονιτς που έχει αλλάξει αγωνιστική συμπεριφορά από την ώρα που ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον Κροάτη Ίβαν Λιούμπιτσιτς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 39 άσους!

Έχασε τον Φέντερερ ο Κύργιος

Ο Μίλος Ράονιτς δεν είχε φτάσει ποτέ πέρα από τον 2ο γύρο

Υπό το βλέμμα του πατέρα του, της αδερφής του και του σπουδαίου Αυστραλού τενίστα και συμπαίκτη του στην ομάδα του Davis Cup, ο Κύργιος πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ.

Στο δεύτερο σετ οι δύο παίκτες αντάλλαξαν break, ο Κύργιος έχασε το σετ, αλλά πρόλαβε να βγάλει έναν ακόμα εκπληκτικό winner που θα προστεθεί στα highlights της διοργάνωσης.

Δείτε τον πόντο του Κύργιου:

Σαφώς πιο έτοιμος ο Ράονιτς επικράτησε στα δύο επόμενα σετ. Στο τάι μπρέικ στο τέταρτο σετ ο Κύργιος έσβησε το match point, αλλά ο αντίπαλος του δεν την... πάτησε όπως ο Ρισάρ Γκασκέ.

Ο Κύργιος ολοκλήρωσε το τουρνουά με 128 άσους και την ερχόμενη Δευτέρα (7/7) θα δει το όνομα του να φιγουράρει στην πρώτη 70άδα της παγκόσμιας κατάταξης. Κολοσσιαίο άλμα 70 θέσεων!

Νωρίτερα, ο Ρότζερ Φέντερερ είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα ημιτελικά, επικρατώντας με 3-6, 7-6 (7-5), 6-4, 6-4 του Σταν Βαβρίνκα στον ελβετικό "εμφύλιο". Ο νικητής στο Αυστραλιανό Όπεν έγινε ο πρώτος τενίστας που κάνει break στο σερβίς του Φέντερερ, αλλά μετά την απώλεια του δεύτερου σετ στο τάι μπρέικ, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον επτά φορές νικητή του τουρνουά.

Έχασε τον Φέντερερ ο Κύργιος

Ο Ρότζερ Φέντερερ στον αέρα

Ήταν ο τρίτος αγώνας του σε ισάριθμες μέρες και παραδέχθηκε πως δεν είχε δυνάμεις πλέον. Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν ο Γκριγκόρ Ντίμιτροφ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Δύο μέλη των "Big Four" και δύο παίκτες της γενιάς των 90s που έχει προβάλλει για τα καλά στο Γουίμπλεντον σε άνδρες και γυναίκες.

Ο νικητήριος πόντος του Φέντερερ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ