ΤΕΝΙΣ

Έχασε από το Νο 302 της Παγκόσμιας κατάταξης ο Φέντερερ

Roger Federer of Switzerland returns the ball to Germany's Tommy Haas during their match at the Mercedes Cup tennis tournament in Stuttgart, Germany, Wednesday, June 14, 2017. (Daniel Maurer/dpa via AP)
Roger Federer of Switzerland returns the ball to Germany's Tommy Haas during their match at the Mercedes Cup tennis tournament in Stuttgart, Germany, Wednesday, June 14, 2017. (Daniel Maurer/dpa via AP) AP

Ο 39χρονος Γερμανός, Τόμι Χάας, Νο302 στην Παγκόσμια κατάταξη απέκλεισε τον Ρότζερ Φέντερερ από το τουρνουά της Στουτγάρδης!

Μία από τις μεγάλες εκπλήξεις της χρονιάς σημειώθηκε στο τουρνουά της Στουτγάρδης. Ο Τόμις Χάας επιβλήθηκε με 2-6, 7-6 (8), 6-4 επί του Ρότζερ Φέντερερ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά.

Για να γίνει αντιληπτό το κατόρθωμά του αρκεί να αναφέρουμε ορισμένα στοιχεία. Ο Τόμι Χάας βαδίζει στη δύση της μεγάλης καριέρας του όντας 39 ετών και η τελευταία φορά που βρέθηκε σε προημιτελική φάση οποιουδήποτε τουρνουά ήταν το 2014!

Για αυτό το λόγο έχει κατρακυλήσει στο Νο 302 της Παγκόσμιας Κατάταξης, ενώ η τελευταία φορά που βρέθηκε εντός του Τοπ 10 ήταν στις 23 Ιουλίου του 2007. Φυσικά, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας είχε φτάσει μέχρι το Νο2, αλλά με τα χρόνια να περνούν ήρθε και η φυσιολογική κάθοδος του στην Παγκόσμια Κατάταξη.

Στα του αγώνα ο Ρότζερ Φέντερερ πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 6-2, όμως στη συνέχεια αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα. Ο Χάας έβαλε δύσκολα στο φίλο του εκτός κορτ Ελβετό και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλος του είχε match point.

Μάλιστα, στο τρίτο σετ ο Χάας έφτασε ακόμα πιο εύκολα στο 2-1 και κατάφερε να πάρει το ματς και φυσικά την πρόκριση στην προημιτελική φάση όπου θα αντιμετωπίσει τον Ζβέρεφ. Αυτή ήταν μόλις η τέταρτη νίκη του 39χρονου Γερμανού επί του Φέντερερ σε 17 αναμετρήσεις. Η τελευταία από αυτές ήταν το 2012 πάλι επί γερμανικού εδάφους στο Χάλλε.

Photo credits: Daniel Maurer/dpa via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ