ΤΕΝΙΣ

Εύκολα η Ελλάδα την Αίγυπτο στο Fed Cup

Maria Sakkari, of Greece, returns a shot from Kiki Bertens, of Netherlands, during the first round of the U.S. Open tennis tournament, Monday, Aug. 28, 2017, in New York. (AP Photo/Michael Noble)
Maria Sakkari, of Greece, returns a shot from Kiki Bertens, of Netherlands, during the first round of the U.S. Open tennis tournament, Monday, Aug. 28, 2017, in New York. (AP Photo/Michael Noble) AP

Η Μαρία Σάκκαρη δεν έχασε ούτε ένα game από την Σάντρα Σαμίρ και "σφράγισε" την πρώτη ελληνική νίκη στο Fed Cup, αλλά και την πρόκριση στους τελικούς για την άνοδο στην 1η κατηγορία.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν έχασε ούτε ένα game από την Σάντρα Σαμίρ και "σφράγισε" την πρώτη ελληνική νίκη στο Fed Cup, αλλά και την πρόκριση στους τελικούς για την άνοδο στην 1η κατηγορία!

Το παραμικρό πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απέναντι στην Αιγύπτια τενίστρια, Νο397 στην παγκόσμια κατάταξη, την οποία νίκησε με 6-0, 6-0 σε 55 μόλις λεπτά, για να "σφραγίσει" την πρώτη ελληνική νίκη στο φετινό Fed Cup.

Είχε προηγηθεί η νίκη της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου στο πρώτο rubber της ημέρας και με τη νίκη της Σάκκαρη η ομάδα μας έκανε το 2-0 εις βάρος της Αιγύπτου, για να εξασφαλίσει μια θέση στους τελικούς της ανόδου, που θα γίνουν το Σάββατο στο ΤΑΤΟΪ Club.

Την Παρασκευή το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Δανία, για την 1η θέση του ομίλου, με την οποία μπορούμε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή διασταύρωση.

Μετά την επιτυχία της, η Σάκκαρη υποστήριξε πως είχε άγχος στη διάρκεια του αγώνα. Και εξήγησε το γιατί: "Είχα πολύ άγχος. Δεν κοιμήθηκα τις δύο τελευταίες ημέρες. Είχα να παίξω καιρό στην Αθήνα, από τότε που τα Challenger γίνονταν στον ΟΑΚΑ. Είμαι χαρούμενη για την νίκη της ομάδας. Είναι μία επιτυχία όλης της ομάδας.

Είμαι πάντα πρόθυμη να κάνω ότι χρειάζεται για να ενισχύσω τη χώρα μου. Ευχαριστώ όλους όσοι ήρθαν για να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Τους χρειαζόμαστε και τις επόμενες ημέρες κοντά μας. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους δικούς μου ανθρώπους για την υποστήριξη".

Ικανοποιημένος από την επιτυχία της Εθνικής για πρόκριση στην τελική φάση του Σαββάτου εμφανίστηκε και ο προπονητής της ομάδας, Τάσος Μπαβέλας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα για την επίτευξη του μεγάλου στόχου που είναι η άνοδος στο Γκρουπ Ι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Το πρόγραμμα της συνάντησης Ελλάδα – Αίγυπτος θα ολοκληρωθεί με το διπλό. Για την ελληνική ομάδα δηλώθηκαν να αγωνιστούν οι Σάκκαρη, Γραμματικοπούλου.

AP Photo/Michael Noble

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ