ΤΕΝΙΣ

Έτσι θα γράψει ιστορία η Σερένα

Έτσι θα γράψει ιστορία η Σερένα

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στο τουρνουά των γυναικών στο US Open και την προσπάθεια της Σερένα Γουίλιαμς να ολοκληρώσει το ημερολογιακό Grand Slam. Στον 1ο γύρο παίζουν ο Άντι Μάρεϊ με τον Νικ Κύργιο!

Η Σερένα Γουίλιαμς έχει πολλές καλές και κακές στιγμές στο US Open. Φέτος όλοι οι προβολείς στρέφονται πάνω της με την ελπίδα πως θα βρίσκεται στον τελικό της 12ης Σεπτεμβρίου. Τα εισιτήρια για τον τελικό στο "Άρθουρ Ας" εξαντλήθηκαν γιατί όλοι όσοι απέκτησαν το "μαγικό" χαρτάκι θέλουν να λένε πως " βρισκόμουν εκεί όταν η Σερένα έγινε η κορυφαία όλων".

Η 34χρονη Αμερικανίδα διεκδικεί τον 22ο τίτλο της σε Grand Slam και το ημερολογιακό Grand Slam δηλαδή να κατακτήσει και τα τέσσερα μεγάλα τουρνουά σε μια χρονιά. Δύο πρόσωπα το έχουν καταφέρει στο επαγγελματικό τένις, ο Ροντ Λέιβερ το 1969 (σ.σ. δύο φορές, την πρώτη το 1962 ήταν ερασιτέχνης) και η Στέφι Γκραφ το 1988. Η Γερμανίδα, την οποία η Σερένα είχε νικήσει το 1999 στο Ίντιαν Γουέλς για το δεύτερο επαγγελματικό της τίτλο, έχει επίσης 22 Grand Slam στο μονό.

Για να τα καταφέρει λοιπόν η Σερένα στη Νέα Υόρκη θα πρέπει να νικήσει ενδεχομένως και τη δυσκολότερη της αντίπαλο, την αδερφή της, Βένους. Η κλήρωση στο US Open έφερε πρώτη αντίπαλο στο δρόμο της τη Ρωσίδα Νο86 στον κόσμο, Βιτάλια Ντιατσένκο, αν νικήσει θα παίξει στον 2ο γύρο είτε με μια παίκτρια από το προκριματικό τουρνουά, είτε με τη Μιργιάνα Λούτσιτς-Μπαρόνι πρώην παιδί-θαύμα του τένις που το 2014 έφτασε στον 4ο γύρο.

Οι αντίπαλοι της Σερένα στον 3ο ή στον 4ο γύρο ίσως είναι δύο συμπατριώτισσες της, η Σλόαν Στίβενς και η Μάντισον Κις, ενώ υποψηφιότητα για τον 4ο γύρο βάζει και η Πολωνή Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα. Η Βένους Γουίλιαμς ή η Ελβετίδα Μπελίντα Μπέντσιτς που νίκησε τη Σερένα στο Τορόντο βρίσκονται στο δρόμο της στα προημιτελικά με τη Μαρία Σαραπόβα να είναι η πιθανή αντίπαλος της στα ημιτελικά.

Αν φτάσει στον τελικό η τενίστρια με την οποία θα μοιραστεί την ιστορική στιγμή η Σερένα είναι ή η Σιμόνα Χάλεπ ή η καλύτερη της φίλη και περσινή φιναλίστ, Κάρολαϊν Βοζνιάκι ή η αριστερόχειρας Πέτρα Κβίτοβα που απέκλεισε τη Σερένα στη Μαδρίτη και η αντίπαλος της στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, η άλλη Τσέχα αριστερόχειρας, η Λούσι Σαφάροβα.

Εν τω μεταξύ το σημαντικότερο ζευγάρι στους άνδρες στον 1ο γύρο είναι αυτό ανάμεσα στον Νικ Κύργιο και τον Άντι Μάρεϊ. Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει ανοιχτό το δρόμο μπροστά του για να παίξει στον τελικό της Νέας Υόρκης για πρώτη φορά μετά το 2009. Έχει τον Μάρεϊ πιθανώς στα ημιτελικά ή τον Σταν Βαβρίνκα.

Ο Ράφα Ναδάλ έχει δύσκολο πρώτο γύρο, παίζει με τον καλύτερο πιθανότατα ανερχόμενο τενίστα, τον Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς που τον νίκησε στη Ζυρίχη το 2014. Ο Ισπανός ίσως παίξει με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα προημιτελικά.

Το US Open διεξάγεται από τις 31 Αυγούστου έως τις 13 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ