ΤΕΝΙΣ

Έτοιμος σε ένα μήνα ο Ναδάλ!

Spain's Rafael Nadal celebrates a point win over Argentina's Leonardo Mayer during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Wednesday, Jan. 17, 2018. (AP Photo/Andy Brownbill)
Spain's Rafael Nadal celebrates a point win over Argentina's Leonardo Mayer during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Wednesday, Jan. 17, 2018. (AP Photo/Andy Brownbill) AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

O Ραφαέλ Ναδάλ έκανε εξετάσεις σε νοσοκομείο της Μελβούρνης και οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών ήταν αρκετά θετικές, δείχνοντας πως μάλλον δεν χάνει κάποιο από τα σπουδαία τουρνουά του Μαρτίου.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ εγκατέλειψε τον αγώνα με τον Μάριν Τσίλιτς λόγω τραυματισμού στον λαγονοψοΐτη μυ (πήρε ιατρικό τάιμ άουτ στα μέσα του τέταρτου σετ και εγκατέλειψε τον αγώνα έπειτα από δυο γκέιμ στο πέμπτο σετ) και υπήρξε ανησυχία για την σοβαρότητά του και για το διάστημα της αποχής του από τα courts.

O Ισπανός έκανε εξετάσεις σήμερα (24/1) σε νοσοκομείο της Μελβούρνης και οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών ήταν θετικές. Η λογική λέει πως θα μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα και τον Μάρτιο θα μπορεί να αγωνιστεί στα μεγάλα τουρνουά.

Ο "Rafa Power" θα είναι έτοιμος για να προπονηθεί σε 15 μέρες και θα μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του. Ο Ναδάλ μπορεί να αγωνιστεί ακόμα και στο Mexican Open του Ακαπούλκο, το οποίο ξεκινάει στις 26 Φεβρουαρίου.

Όμως, ακόμα και αν δεν δώσει το παρών στο Μεξικό, θα είναι πανέτοιμος για το Indian Wells Masters (5 με 18 Μαρτίου) και το Miami Masters (19 Μαρτίου με 1 Απριλίου).

Η ανακοίνωση των ιατρών αναφέρει:

"Την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018, ο Ραφαέλ Ναδάλ έκανε μαγνητική τομογραφία σε νοσοκομείο της Μελβούρνης. Η μαγνητική έδειξε πως υπάρχει τραυματισμός Α' βαθμού στον λαγονοψοΐτη του δεξιού ποδιού. Θα αναρρώσει τις επόμενες ημέρες, όταν θα επιστρέψει στην Ισπανία και θα ξεκινήσει θεραπεία με αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Θα ξεκινήσει την περίοδο της αποθεραπείας του και προετοιμασίας του σε γήπεδο σε δυο εβδομάδες, ξεκινώντας τις προπονήσεις. Το διάστημα των τριών εβδομάδων, είναι ο φυσιολογικός χρόνος της πλήρους ανάρρωσης και θα επιστρέψει κανονικά στο tour όπως σχεδίαζε, για να αγωνιστεί στο Ακαπούλκο, στο Indian Wells και στο Μαϊάμι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ