ΤΕΝΙΣ

Έρχονται αλλαγές στο Davis Cup για να προσελκύσει την ελίτ του τένις

Έρχονται αλλαγές στο Davis Cup για να προσελκύσει την ελίτ του τένις

Σύμφωνα με την ITF, το Davis Cup μπορεί να αλλάξει τον τρόπο της διεξαγωγής του και να κάνει best-of-three τους αγώνες, από best-of-five. Αυτή η αλλαγή μπορεί να μειώσει και τις ημέρες των αγώνων.

Σύμφωνα με την ITF, το Davis Cup μπορεί να αλλάξει σύντομα τον τρόπο της διεξαγωγής του και να κάνει best-of-three τους αγώνες, από best-of-five. Αυτή η αλλαγή μπορεί να μειώσει τις ημέρες των αγώνων, καθώς και να προσελκύσει περισσότερους κορυφαίους τενίστες στο τουρνουά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τένις, είχε μια συνεδρίαση στο Indian Wells και σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να μειωθεί ο χρόνος της διεξαγωγής των αγώνων του Davis Cup.

Σε ολόκληρη την ιστορία του Davis Cup, όλοι οι αγώνες με βαθμολογικό ενδιαφέρον ολοκληρώνονταν στα 3 κερδισμένα σετ. Αν ένας αγώνας πήγαινε σε 5ο σετ, δεν υπήρχε tie-break και έπρεπε να υπάρχει μίνιμουμ διαφοράς δυο πόντων για να κριθεί ο νικητής. Ήδη από φέτος, η ITF αποφάσισε να αποφύγει το ενδεχόμενο των ατελείωτων αγώνων, προσθέτοντας tie-break στο 5ο σετ.

Επίσης, η ITF γνωστοποίησε τα πλάνα της να αλλάξει τον τρόπο φιλοξενίας των τελικών. Μέχρι σήμερα, οι τελικοί φιλοξενούνται σε μια από τις δυο χώρες που συμμετέχουν σε αυτούς. Αυτό ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον και η Ομοσπονδία θα αποφασίζει που θα γίνονται οι τελικοί. Όλες αυτές οι αλλαγές, έχουν σκοπό να φέρουν ξανά πίσω στη διοργάνωση τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκοσμίου τένις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ