ΤΕΝΙΣ

Έρχεται στην Ελλάδα ο Κύργιος

Έρχεται στην Ελλάδα ο Κύργιος

Ο Ελληνοαυστραλός Νικ Κύργιος αποκάλυψε ότι φέτος θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την Ελλάδα, την πατρίδα του πατέρα του. Ο 19χρονος είναι πολύ άτυχος με τους τραυματισμούς.

Ο Νικ Κύργιος επισκέπτεται από όταν ήταν παιδί τη Μαλαισία, την πατρίδα της μητέρας του, Νελ. Η πενταμελής οικογένεια Κύργιου δεν είχε καταφέρει να κάνει ένα ταξίδι στην Ελλάδα. Αυτό θα αλλάξει φέτος.

Ο 19χρονος Νικ, Νο37 στην παγκόσμια κατάταξη, αποκάλυψε πως φέτος (πιθανότατα μετά το Γουίμπλεντον) εκείνος και η οικογένεια του θα επισκεφθούν για πρώτη φορά την Ελλάδα, τον τόπο καταγωγής του πατέρα του, Τζορτζ.

" Ο πατέρας μου είναι Έλληνας και είμαι πραγματικά υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή μου. Θα επισκεφθούμε για πρώτη φορά φέτος την Ελλάδα και είναι πραγματικά συναρπαστικό", τόνισε ο Κύργιος που έγινε γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο μετά τη νίκη του εις βάρος του Ράφα Ναδάλ το 2014 στο Γουίμπλεντον και την πρόκριση του στα προημιτελικά.

Αναφερόμενος στην ελληνική καταγωγή του, ο δεξιόχειρας από την Καμπέρα στάθηκε στο φαγητό. Δεν ενοχλείται από τη συχνή εμφάνιση μιας παιδικής του φωτογραφίας όπου είναι ξεκάθαρα στρουμπουλός: " Το φαγητό ήταν απίστευτο στο σπίτι μας και η ώρα του φαγητού ήταν ιερή... Ο πατέρας μου προετοίμαζε αρκετά πιάτα, τα οποία έτρωγε όταν ήταν μικρός".

Ο Κύργιος είναι εξαιρετικά άτυχος με τους τραυματισμούς, δείχνοντας μια ευπάθεια. Στο Ίντιαν Γουέλς την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στην ενεργό δράση μετά το Αυστραλιανό Όπεν. Γύρισε τον αστράγαλο του στην ήττα του σε τρία σετ από τον Γκριγκόρ Ντίμιτροφ στο πρώτο τουρνουά Masters της σεζόν στην ATP και θα απουσιάσει από δύο έως τέσσερις εβδομάδες, χάνοντας το Μαϊάμι.

Ο άλλος Ελληνοαυστραλός που πραγματοποίησε εκπληκτική πορεία (σ.σ. μέχρι τους "16") στο Ίντιαν Γουέλς, ο Θανάσης Κοκκινάκης έχει επισκεφθεί ήδη την Ελλάδα, την Καλαμάτα και την Τρίπολη από όπου κατάγονται οι γονείς του.

Θυμίζουμε πως ακόμα μια γνωστή τενίστρια, η Βρετανίδα Λόρα Ρόμπσον, πρώην Νο27 στην παγκόσμια κατάταξη, επισκέπτεται τη χώρα μας σε κάθε ευκαιρία, αφού εδώ ζουν οι γονείς της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ