ΤΕΝΙΣ

Επιβλητικός Ναδάλ στα ημιτελικά του Australian Open

Επιβλητικός Ναδάλ στα ημιτελικά του Australian Open

Ο Ραφαέλ Ναδάλ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open, αποκλείοντας στα τρία σετ τον Μίλος Ράονιτς και στον δρόμο για τον τελικό θα αντιμετωπίσει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ραφαέλ Ναδάλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open. Ο Ισπανός τενίστας έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Μίλος Ράονιτς και τον απέκλεισε στα τρία σετ, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή του πορεία του στο πρώτο φετινό Grand Slam. Αντίπαλός του θα είναι ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (6-3, 6-2, 6-4 τον Νταβίντ Γκοφίν) και ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα παίξει με έναν εκ των Φέντερερ και Βαβρίνκα για τον πρώτο major τίτλο της σεζόν.

Ο "Rafa Power" ολοκλήρωσε τον αγώνα με 40 winners και 21 αβίαστα λάθη, για να επιβληθεί του αντιπάλου του με 6-4, 7-6 (7), 6-4. Για πρώτη φορά από το Roland Garros του 2014, όταν είχε κατακτήσει το τελευταίο Grand Slam της καριέρας του, προκρίθηκε σε έναν major ημιτελικό, επιστρέφοντας ταυτόχρονα στους "4" της Μελβούρνης έπειτα από τρία χρόνια. Παράλληλα, πήρε τη ρεβάνς από τον Ράονιτς, που πριν δυο εβδομάδες τον είχε αποκλείσει στα προημιτελικά του Brisbane International.

Αυτή ήταν η 7η νίκη του Ναδάλ με αντίπαλο τον Ράονιτς σε εννέα αναμετρήσεις. Ο Ισπανός επέστρεψε στα ημιτελικά του Australian Open από το 2014, όταν είχε χάσει στον τελικό από τον Σταν Βαβρίνκα. Απέναντι στον Βούλγαρο δεν θα έχει εύκολο έργο, καθώς ο Ντιμιτρόφ προέρχεται από δέκα σερί νίκες, ενώ θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό major διοργάνωσης και πρώτη στην Αυστραλία.

Πάντως, η προϊστορία ευνοεί τον Ναδάλ, που μετράει επτά νίκες σε οκτώ αγώνες. Πάντως η μοναδική νίκη του Βούλγαρου τενίστα απέναντι στον Ναδάλ είχε έρθει στην τελευταία τους αναμέτρηση τον περασμένο Οκτώβριο στο Πεκίνο, όπου μάλιστα είχε νικήσει με 6-2, 6-4 τον Ισπανό. Η μεταξύ τους αναμέτρηση αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ