ΤΕΝΙΣ

Επέστρεψε στην κορυφή του Wimbledon o Μάρεϊ

Επέστρεψε στην κορυφή του Wimbledon o Μάρεϊ

Παρά το γεγονός ότι συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση του Ράονιτς, ο Άντι Μάρεϊ επικράτησε με 3-0 σετ και κατέκτησε το Wimbedon. (VIDEO)

Τον τρίτο του Grand Slam τίτλο και το δεύτερο στο Wimbedon κατέκτησε ο Άντι Μάρεϊ. Ο Βρετανός τενίστας επιβλήθηκε με 6-4, 7-6 (3), 7-6 (2) επί του μαχητικού Ράονιτς και επέστρεψε στην κορυφή λίγο μετά την επανένωση του με τον Ιβάν Λεντλ.

Ο αγώνας κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στην αποφασιστικότητα του Μάρεϊ στα κρίσιμα σημεία των σετ. Χωρίς να κάνει λάθη και με μεγάλη συγκέντρωση ο Βρετανός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και επέστρεψε στην κορυφή.

Ο Μάρει πέτυχε το ένα και μοναδικό break που σημειώθηκε σε ολόκληρο το ματς, παίρνοντας προβάδισμα στα σετ ενώ στη συνέχεια έπαιξε όπως και όσο έπρεπε για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα, πετυχαίνοντας πολλά passing shots στις προωθήσεις του Ράονιτς στο φιλέ.

Πιο ψύχραιμος, πιο αποφασιστικός και πιο αποτελεσματικός από τον αντίπαλό του, ο Σκωτσέζος έπαιξε καλύτερα στα κρίσιμα σημεία και μετά από 2 ώρες και 47 λεπτά έντονης μάχης, σφράγισε την πολύτιμη νίκη του. Άφησε μάλιστα στους 8 άσους τον Καναδό, κάνοντας ένα άψογο ματς στις επιστροφές. Ο Murray τελείωσε τον αγώνα με 39 winners και μόλις 12 αβίαστα λάθη, ενώ ο Καναδός είχε ίσους winners (39) και 29 λάθη.

Αμέσως μετά τον τελικό το No2 του κόσμου τόνισε: "Πρόκειται για το νέο μου παιδί. Είμαι περήφανος που κρατώ στα χέρια μου αυτό το τρόπαιο για δεύτερη φορά στη καριέρα μου. Έπαιξα εξαιρετικά σήμερα, κόντρα στον Μίλος που δουλεύει «σκληρά» και μέσα σε λίγες εβδομάδες στο «γρασίδι» έχει πάρει φοβερές νίκες, με μία εξ αυτών, επί του Ρότζερ Φέντερερ. Ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας για μένα, χαίρομαι που κατέκτησα το τρόπαιο, αλλά οφείλω να πω, πως κάθε φορά που αντιμετωπίζω τον Μίλος Ράονιτς, πάντοτε βλέπω σημαντικές βελτιώσεις στο παιχνίδι του. Μπράβο».

Στη συνέχεια έστειλε το μήνυμα του και στον Ντέιβιντ Κάμερον που παρακολούθησε τον τελικό: "Το να έχεις στις κερκίδες τον πρωθυπουργό να σε παρακολουθεί είναι μέγιστη τιμή. Νομίζω, πως το να παίζεις στο Winbledon είναι σκληρό, αλλά αυτή η δουλειά μου φαίνεται πως είναι αδύνατη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ