ΤΕΝΙΣ

Επέστρεψε με νίκη στο Australian Open η Σαράποβα

Επέστρεψε με νίκη στο Australian Open η Σαράποβα

Η Μαρία Σαράποβα επέστρεψε στο Australian Open έπειτα από δυο χρόνια και απέκλεισε στα δυο σετ την Τατιάνα Μαρία. Ποιες πέρασαν επίσης στην επόμενη φάση.

Έπειτα από δυο χρόνια, η Μαρία Σαράποβα επέστρεψε στο Australian Open και το συνδύασε με νίκη και πρόκριση στον δεύτερο γύρο του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Στην πρώτη της αναμέτρηση στο Melbourne Park από το 2016, η Ρωσίδα έδειξε το τι μπορεί να κάνει στο court και σε 78 λεπτά επικράτησε με 6-1 και 6-4 της Γερμανίδας, φτάνοντας στις 26 νίκες απέναντι σε τενίστριες της χώρας σε 31 αγώνες. Η 30χρονη κάτοχος του τροπαίου το 2008 χρειάστηκε να κάνει ανατροπή στο δεύτερο σετ, για να το κάνει δικό της και να περάσει.

"Κάθε πόντος που πήρα, ήταν πολύ σημαντικός για μένα. Δεν ήξερα πολλά για την αντίπαλή μου, γιατί δεν είχαμε παίξει ξανά στο παρελθόν, αν και αγωνίζεται χρόνια. Ένιωσα πως έκανα ένα καλό αγώνα και προετοιμάστηκα δυνατά για το επόμενο παιχνίδι, όπου θα παίξω με μια παίκτρια που με ταλαιπώρησε στο παρελθόν", δήλωσε η Σαράποβα, η οποία θα αντιμετωπίσει την Αναστασία Σεβάστοβα (απέκλεισε την Βαρβάρα Λεπτσένκο με 3-6, 6-3, 6-2).

Η Σεβάστοβα την είχε αποκλείσει στον τέταρτο γύρο του προηγούμενου US Open τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην επιστροφή της Σαράποβα στη δράση έπειτα από 15μηνη απουσία λόγω ντόπινγκ.

Εξάλλου, η Αντζελίκ Κέρμπερ που μπορεί να βρεθεί στο δρόμο της Σαράποβα στον τρίτο γύρο, απέκλεισε με 6-0, 6-4 την Άννα-Λένα Φρίντσαμ. Η νικήτρια του 2016, έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες και τώρα θα παίξει με την Κροάτισσα, Ντόνα Βέκιτς, η οποία άφησε εκτός τη Νάο Χίμπινο με 7-5, 6-3.

Από 'κει και πέρα, στην επόμενη φάση του Australian Open προκρίθηκαν μεταξύ άλλων και οι Σιμόνα Χάλεπ (Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη), Γκαρμπίν Μουγκουρούθα, Λούσι Σαφάροβα, Μπεατρίζ Χαντάντ, Καρολίνα Πλίσκοβα, Άνα Μπογκντάν και Γιοχάνα Κόντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ