ΤΕΝΙΣ

Έντμπεργκ: "Αυτό που κάνει ο Φέντερερ είναι απλά εκπληκτικό"

Roger Federer of Switzerland attends a practice session with his coach Stefan Edberg, right, at the All England Lawn Tennis Championships at Wimbledon, London, Saturday July 5, 2014. Federer will play in the men's singles final against Novak Djokovic of Serbia on Sunday. (AP Photo/Ben Curtis)
Roger Federer of Switzerland attends a practice session with his coach Stefan Edberg, right, at the All England Lawn Tennis Championships at Wimbledon, London, Saturday July 5, 2014. Federer will play in the men's singles final against Novak Djokovic of Serbia on Sunday. (AP Photo/Ben Curtis) AP

Ο πρώην προπονητής του Ρότζερ Φέντερερ, Στέφαν Έντμπεργκ, παραχώρησε συνέντευξη στην οποία υποκλίθηκε στα κατορθώματα του Ελβετού τενίστα.

Από τον Δεκέμβριο του 2013 μέχρι και τον ίδιο μήνα του 2015 ο Στέφαν Έντμπεργκ υπήρξε προπονητής του Ρότζερ Φέντερερ. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους ο Ελβετός δεν μπόρεσε να κατακτήσει κάποιο τίτλο Grand Slam ωστόσο ο σεβασμός ανάμεσα τους παραμένει. Αυτό φάνηκε και στις δηλώσεις που έκανε ο Έντμπεργκ στη "Frankfurter Allgemeine".

Ο Σουηδός παλαίμαχος τενίστας ο οποίος είχε κατακτήσει έξι Grand Slam (είχε από δύο τίτλους σε Αυστραλιανό Όπεν, Αμερικανικό Όπεν και Γουίμπλεντον) πριν ασχοληθεί με την προπονητική αποθέωσε τον Ρότζερ Φέντερερ. "O Ρότζερ είναι μοναδικός από πολλές πλευρές. Στα 36 του, συνεχίζει να βελτιώνεται και παραμένει ο καλύτερος πρέσβης αυτού του αθλήματος. Η σχέση του με τους δημοσιογράφους, ο τρόπος που διαχειρίζεται τους χορηγούς του και η συμπεριφορά του με τους θαυμαστές του, είναι μοναδικά. Είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί και κανείς δεν είναι κάτι που μπορείς να αντιγράψεις", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Έντμπεργκ.

Στη συνέχει τόνισε: "Για να συνεχίσει κάποιος να βελτιώνεται σ' αυτή την ηλικία, χρειάζεται να έχει κίνητρο και επίσης τύχη, μιας και το σώμα σου θα πρέπει επίσης να ανταποκριθεί. Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Ίσως τα τέσσερα παιδιά του να τον κάνουν να αισθάνεται τόσο νέος".

Τέλος για να δικαιολογήσει όσα είπε παραπάνω είπε: "Στην ηλικία των 30, ένας παίκτης πρέπει να αλλάζει πράγματα για να συνεχίσει να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο. Ο Roger άλλαξε τη ρακέτα του το 2014 και επίσης έφερε νέο προπονητή, νέες ιδέες στο παιχνίδι του, που έκαναν πιθανή την επιστροφή του στην κορυφή. Τώρα είναι καλύτερος παίκτης απ' ότι ήταν πριν 10 χρόνια. Το φυσιολογικό για έναν τενίστα είναι να παίζει το καλύτερο τένις του από τα 22 έως τα 28, γι' αυτό και αυτό που κάνει ο Roger είναι απλά εκπληκτικό."

Photo credits: AP Photo/Ben Curtis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ