ΤΕΝΙΣ

Eκτός US Open ο Ναδάλ

Eκτός US Open ο Ναδάλ

Ο Ράφα Ναδάλ δεν θα αγωνιστεί στο Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών εξαιτίας τραυματισμού. Παραμένει το μοναδικό μεγάλο τουρνουά που δεν έχει παίξει ποτέ εναντίον του Ρότζερ Φέντερερ.

Απών για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια θα είναι ο Ράφα Ναδάλ στη Νέα Υόρκη. Ο κάτοχος του τίτλου στο Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών (US Open) ανακοίνωσε πως δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί.

"Λυπάμαι πολύ που ανακοινώνω πως δεν θα καταφέρω να παίξω φέτος στο US Open, ένα τουρνουά στο οποίο έχω συμμετάσχει σ ε τρεις συνεχόμενους τελικούς στις τελευταίες εμφανίσεις μου.

Είμαι βέβαιος πως καταλαβαίνετε πως αυτή είναι μια πολύ δύσκολη για μένα, καθώς είναι ένα τουρνουά που αγαπώ και έχω σπουδαίες αναμνήσεις από τους οπαδούς, τους νυχτερινούς αγώνες, τόσα πολλά πράγματα. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορώ να κάνω, παρά μόνο να δεχθώ πως δεν μπορώ να αγωνιστώ αυτή τη χρονιά, να δουλέψω σκληρά για να μπορέσω να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο μόλις επιστρέψω", αναφέρει η ανακοίνωση του 28χρονου Ισπανού.

Ο κάτοχος 14 Grand Slam τίτλων τραυματίστηκε στο δεξιό καρπό στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Έβαλε το χέρι του σε νάρθηκα και συνέχιζε να προπονείται. Την περασμένη Παρασκευή (15/8) ο μάνατζερ του ανακοίνωσε πως η απόφαση για το αν θα αγωνιστεί ή όχι ο νικητής του τουρνουά το 2010 και το 2013 δεν θα έβγαινε το σαββατοκύριακο, αλλά την ερχόμενη εβδομάδα. Μάλλον αποφάσισαν πως δεν υπήρχε λόγος να περιμένουν άλλο και δεν θα προλάβαινε ο Ναδάλ.

Είναι μόλις η τέταρτη φορά στην ιστορία του επαγγελματικού τένις (σ.σ. από το 1968) που ο κάτοχος του US Open στους άνδρες δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του. Οι άλλοι τρεις είναι ο Κεν Ρόζγουολ το 1971, ο Πιτ Σάμπρας το 2003 και ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο το 2010. Ο τελευταίος απέσυρε τη συμμετοχή του και από το φετινό τουρνουά.

Έτσι ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει ευκαιρία να θεμελιώσει την παρουσία του στο Νο1, ενώ ο νικητής στο Μasters του Σινσινάτι, Ρότζερ Φέντερερ θα βρεθεί στο Νο2 του ταμπλό, αποφεύγοντας τον Τζόκοβιτς τουλάχιστον μέχρι τον τελικό.

Λίγη σημασία έχει αλλά το US Open παραμένει το μοναδικό μεγάλο τουρνουά στο οποίο δεν έχουν αναμετρηθεί ο Φέντερερ με τον Ναδάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ