ΤΕΝΙΣ

Εκτός Γουίμπλεντον ο Μάρεϊ!

Britain's Andy Murray watches as a shot from Sam Querrey of the United States passes him during their Men's Singles Quarterfinal Match on day nine at the Wimbledon Tennis Championships in London Wednesday, July 12, 2017. (AP Photo/Tim Ireland)
Britain's Andy Murray watches as a shot from Sam Querrey of the United States passes him during their Men's Singles Quarterfinal Match on day nine at the Wimbledon Tennis Championships in London Wednesday, July 12, 2017. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Ο κάτοχος του Γουίμπλεντον, Άντι Μάρεϊ γνώρισε αναπάντεχη ήττα με 3-2 σετ (6-3, 4-6, 7-6, 1-6, 1-6) απ' τον Σαμ Κέρεϊ στα προημιτελικά του Γουίμπλεντον και τέθηκε εκτός συνέχειας! Πρόκριση στα ημιτελικά και για τον Μάριν Τσίλιτς.

Έκπληξη πρώτου μεγέθους στα προημιτελικά του Γουίμπλεντον. Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος του τουρνουά, Άντι Μάρεϊ γνώρισε αναπάντεχη ήττα με 3-2 σετ (6-3, 4-6, 7-6, 1-6, 1-6) απ' τον Σαμ Κέρεϊ, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός συνέχειας απ' το κορυφαίο grand slam.

Ο Βρετανός τενίστας πήρε εύκολα με 6-3 το πρώτο σετ, όμως ο Κέρεϊ απάντησε με το ίδιο "νόμισμα" στο δεύτερο, επικρατώντας με 6-4. Το τρίτο σετ ήταν ιδιαίτερα κλειστό, με συνέπεια να κριθεί στο tie break. Εκεί, ο Μάρεϊ εμφανίστηκε πιο ψύχραιμος και πήρε εκ νέου... κεφάλι στα σετ (2-1).

Όμως, στη συνέχεια, ο Μάρεϊ ταλαιπωρήθηκε ξανά από ενοχλήσεις στον αριστερό γοφό, όπως και στην αναμέτρηση με τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ. Το συγκεκριμένο γεγονός εκμεταλλεύτηκε ο Κέρεϊ, ο οποίος επικράτησε εύκολα με 6-1 στο τέταρτο και πέμπτο σετ, παίρνοντας την μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το κατόρθωμα είναι ακόμη σπουδαιότερο, αν σκεφτεί κανείς πως ο Αμερικανός τενίστας και Νο.24 της παγκόσμιας κατάταξης, προκρίνεται για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελική φάση grand slam. Θυμίζουμε πως, πέρα απ' τον Μάρεϊ, νοκ άουτ απ' τη συνέχεια του Γουίμπλεντον έχει τεθεί κι ο Ράφα Ναδάλ.

Στα ημιτελικά, ο Κέρεϊ θα αντιμετωπίσει το Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης, Μάριν Τσίλιτς, ο οποίος επικράτησε, έστω και δύσκολα, με 3-2 σετ του Ζιλ Μίλερ, Νο.24 στον κόσμο. Ο Λουξεμβούργιος τενίστας πήρε το πρώτο σετ με 6-3, ο Τσίλιτς αντέδρασε και πήρε τα δύο επόμενα με 7-6 και 7-5.

Ο Μίλερ έδειξε πως δεν επρόκειτο να καταθέσει τα όπλα και ισοφάρισε σε 2-2, παίρνοντας με 7-5 το τέταρτο σετ. Στο πέμπτο και τελευταίο σετ, ο Τσίλιτς εμφανίστηκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, μετατρέποντάς τον σε one man show (6-1 games).

Photo Credits: AP Photo/Tim Ireland

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ