ΤΕΝΙΣ

Εκπληκτικός Τζόκοβιτς, συνέτριψε τον Φέντερερ

Εκπληκτικός Τζόκοβιτς, συνέτριψε τον Φέντερερ

Το 2016 ο Νόβακ Τζόκοβιτς θέλει να κατακτήσει τα πάντα και προσπαθεί να το κάνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Ο Σέρβος επικράτησε του Φέντερερ με 3-1 στον ημιτελικό του Australian Open και θα διεκδικήσει στον τελικό τον 11ο major τίτλο του την Κυριακή (31/1,10:30 Eurosport 1)

Δεν έχει στεγνώσει ακόμη το μελάνι στα κείμενα που γράφτηκαν όταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς πέρασε τον Ραφαέλ Ναδάλ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και ο 28χρονος πρωταθλητής έκανε το ίδιο με τον έτερο μεγάλο του αθλήματος στον ημιτελικό του Australian Open.

Ο Σέρβος αντιμετώπισε τον Ρότζερ Φέντερερ με φόντο την πρόκριση στον τελικό και το πάνω χέρι στο... δικό τους ντέρμπι, αλλά η αναμέτρηση στην Rod Laver Arena ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Ο εκπληκτικός Τζόκοβιτς δεν έδωσε στον "Βασιλιά" ούτε την δυνατότητα να ελπίζει και με 3-1 πήρε τη νίκη, έκανε το 23-22 στα μεταξύ τους παιχνίδια και παράλληλα πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής. Υπενθυμίζουμε πως ο Νόλε έχει να παλέψει για τον 11ο μεγάλο τίτλο της καριέρας του, με τον Ναδάλ να έχει 14 και τον Φέντερερ 17!

Ο μαγικός Τζόκοβιτς ξεκίνησε τον ημιτελικό "αγριεμένος" και έκανε το 2-0 στα σετ πριν προλάβει ο Φέντερερ να καταλάβει τι συνέβη. Ο Σέρβος ήταν αλάνθαστος σε ό,τι και αν δοκίμασε με τον Ελβετό να μην μπορεί να απαντήσει σε κανένα χτύπημα, είτε το σερβίς ήταν στα χέρια του αντιπάλου, είτε στα δικά του.

Το 6-1 του πρώτου σετ και το 6-2 του δευτέρου αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα του αγώνα στην Rod Laver Arena με τον Νόλε να κάνει το 1-0 σε 22 λεπτά (!) και το 2-0 σε 54'. Στο τρίτο σετ, ο Φέντερερ με όπλο το σερβίς του, κατάφερε να κάνει το break και εν τέλει να μειώσει σε 2-1 παίρνοντας το χειροκρότημα από την εξέδρα για την προσπάθειά του. Ο Τζόκοβιτς όμως δεν έδωσε άλλα δικαιώματα στον αντίπαλό του και με άψογη τακτική έκανε εύκολα το 6-3 στο τέταρτο σετ και πανηγύρισε την επιβλητική του νίκη απέναντι στον Φέντερερ σε 2 ώρες και 19 λεπτά!

Οι καλύτερες στιγμές του ημιτελικού


Η συνέντευξη Τύπου του Ρότζερ Φέντερερ


Η συνέντευξη Τύπου του Νόβακ Τζόκοβιτς
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ