ΤΕΝΙΣ

Πρώτος μέχρι τέλους ο Ναδάλ

Rafael Nadal of Spain celebrates after defeating Hyeon Chung of South Korea during the Paris Masters tennis tournament at the Bercy Arena in Paris, France, Wednesday, Nov. 1, 2017. (AP Photo/Francois Mori)
Rafael Nadal of Spain celebrates after defeating Hyeon Chung of South Korea during the Paris Masters tennis tournament at the Bercy Arena in Paris, France, Wednesday, Nov. 1, 2017. (AP Photo/Francois Mori) AP

Ο Ραφαέλ Ναδάλ επιβλήθηκε με 7-5, 6-3 επί του Χιον Τσανκ στην πρεμιέρα του στο Paris Masters και εξασφάλισε την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη μέχρι το τέλος της σεζόν.

Μία ονειρεμένη σεζόν ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο για τον Ραφαέλ Ναδάλ. Ο Ισπανός τενίστας, αν και δεν έπαιξε το καλύτερο τένις που μπορούσε, επιβλήθηκε με 7-5, 6-3 επί του Χιον Τσανκ στην πρεμιέρα του στο Paris Masters και εξασφάλισε την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο 31χρονος Ισπανός ανέβασε τη διαφορά του στους 1550 βαθμούς από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Ρότζερ Φέντερερ και έτσι θα ολοκληρώσει τη σεζόν από την κορυφή.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά στην καριέρα του που θα καταφέρει κάτι τέτοιο, επίδοση που τον κατατάσσει μαζί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, Ιβάν Λεντλ και Τζον ΜάκΕνρο. Παραπάνω φορές στο year-end No1 έχουν βρεθεί μόνοι οι Τζίμι Κόνορς (5), Ρότζερ Φέντερερ (5) και Πιτ Σάμπρας (6). Παράλληλα, ο Ναδάλ έγινε ο γηραιότερος τενίστας που καταφέρνει να κλείσει τη σεζόν στο Νο1 και επιπρόσθετα ο πρώτος άνω των 30 που καταφέρνει κάτι τέτοιο μια που στο τέλος του χρόνου ο Ισπανός θα είναι 31 ετών και 6 μηνών.

"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για όλα. Ήταν μία εξαιρετική σεζόν. Πριν από ένα χρόνο σίγουρα δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα είμαι ξανά στο Νο1" είπε για το επίτευγμα του ο Ράφαελ Ναδάλ και προφανώς αναφερόταν στα πολλά προβλήματα τραυματισμού που είχε αντιμετωπίσει τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά πέρσι (εγχείρηση στον καρπό του δεξιού χεριού).

Photo credits: AP Photo/Francois Mori

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ