ΤΕΝΙΣ

Έφτασε τους 98 τίτλους ο Φέντερερ!

Switzerland's tennis player Roger Federer kisses the trophy after the Laureus Sports Awards ceremony in St. Petersburg, Russia, Monday, Feb. 18, 2008. Federer was named Laureus World Sportsman of the Year, for the fourth straight time.  (AP Photo/Dmitry Lovetsky)
Switzerland's tennis player Roger Federer kisses the trophy after the Laureus Sports Awards ceremony in St. Petersburg, Russia, Monday, Feb. 18, 2008. Federer was named Laureus World Sportsman of the Year, for the fourth straight time. (AP Photo/Dmitry Lovetsky) AP

O Ρότζερ Φέντερερ αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Στουτγκάρδη για πρώτη φορά. Ο Ελβετός τενίστας, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Μίλος Ράονιτς και κατέκτησε τον 98ο τίτλο της καριέρας του.

O σπουδαίος Ρότζερ Φέντερερ αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Στουτγκάρδη για πρώτη φορά στην τεράστια καριέρα του. Ο 36χρονος Ελβετός τενίστας, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Μίλος Ράονιτς και κατέκτησε τον 98ο τίτλο του.

Άλλος ένας κερδισμένος τελικός για τον "βασιλιά", που επικράτησε με 6-4, 7-6 (3) του αντιπάλου του και κατέκτησε το MercedesCup. Ήταν ο 18ος τίτλος στο γρασίδι, ο τρίτος για τη φετινή και βάζει πλώρη για τους 100 τίτλους. Το κορυφαίο ρεκόρ ανήκει στον Τζίμι Κόνορς, ο οποίος κατέκτησε 109 τρόπαια στην καριέρα του.

Στο γρασίδι είναι ο μοναδικός τενίστας στην ιστορία του επαγγελματικού τένις που έχει 18 τίτλους στην τροπαιοθήκη του και έφτασε τις 168 νίκες στις πράσινες επιφάνειες, πλησιάζοντας το κορυφαίο ρεκόρ, που ανήκει στον Κόνορς με 170 νίκες.

Ο Φέντερερ θα είναι στο Νο1 τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 36 ετών και 320 ημερών, βελτιώνοντας κι άλλο το ρεκόρ του μεγαλύτερου παίκτη στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι ο κορυφαίος και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία.

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ

Εξάλλου, ο Θανάσης Κοκκινάκης βρέθηκε πολύ κοντά στην πρόκριση για το κυρίως ταμπλό του Queen's Championships, αλλά έχασε ένα προβάδισμα με σετ και με break που είχε εξασφαλίσει εις βάρος του Τιμ Σμίτσεκ, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός στην ιστορική διοργάνωση του Λονδίνου. Ο 22χρονος Ελληνοαυστραλός ηττήθηκε από τον Αμερικανό με 2-6, 6-4, 6-3 σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες.

AP Photo/Dmitry Lovetsky

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ