ΤΕΝΙΣ

Έφτασε τις 80 νίκες στο US Open ο Φέντερερ!

Έφτασε τις 80 νίκες στο US Open ο Φέντερερ!

Έπειτα από έναν δύσκολο αγώνα που έκανε ανατροπή στην ανατροπή, ο Ρότζερ Φέντερερ νίκησε τον Μιχαΐλ Γιούζνι με 3-2 σετ και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του US Open για 17η συνεχόμενη φορά.

Έστω και αν τα χρειάστηκε για τα καλά, ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε το χρέος του και απέκλεισε στα πέντε σετ τον Ρώσο, Μιχαΐλ Γιούζνι, παίρνοντας την πρόκριση στον 3ο γύρο του US Open για 17η συνεχόμενη φορά. Παράλληλα, έκανε το "17 στα 17" απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο, που έφτασε κοντά στο να κάνει... σεφτέ απέναντι στον Ελβετό, αλλά έχασε ξανά.

Ο Φέντερερ έγινε ο δεύτερος τενίστας στην ιστορία που έφτασε τις 80 νίκες στο US Open, ωστόσο είχε ξανά ανησυχητική εικόνα και για πρώτη φορά στην καριέρα του μπήκε σε έναν 3ο γύρο Grand Slam, έχοντας δώσει... δέκα σετ. Τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο γύρο, χρειάστηκε πέντε σετ για να περάσει.

Ο 36χρονος Ελβετός, έπειτα από 3 ώρες και 7 λεπτά μάχης στο "Arthur Ashe Stadium", επικράτησε του Γιούζνι με 6-1, 6-7 (3), 4-6, 6-4, 6-2. Μάλιστα, ο αντίπαλός του αντιμετώπισε μυϊκά προβλήματα και κράμπες στα δυο τελευταία σετ.

Αυτή ήταν η 323η νίκη για τον Federer σε Grand Slam διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Αντρέ Άγκασι στις νίκες στο US Open και είναι δεύτερος, πίσω από τον Τζίμι Κόνορς, ο οποίος μετράει 98 νίκες σε 22 τουρνουά.

Με την 80η νίκη του στη Νέα Υόρκη, ο Φέντερερ έγινε ο μοναδικός με τουλάχιστον 80 νίκες σε 3 διαφορετικά Grand Slam. Έχει 91 νίκες στο Wimbledon και 87 νίκες στο Australian Open, όντας 1η θέση και στα δυο τουρνουά. Αν μη τι άλλο, αποδεικνύει ότι είναι ένας μύθος για το άθλημα.

Στον 3ο γύρο του US Open, θα αντιμετωπίσει τον Φελιθιάνο Λόπεθ, ο οποίος απέκλεισε τον Φερνάντο Βερντάσκο με 6-3, 6-2, 3-6, 6-1. Με τον συγκεκριμένο αντίπαλο ο Ελβετός έχει 12 νίκες σε ισάριθμους αγώνες καριέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ