ΤΕΝΙΣ

Δυσκολεύτηκε η Σβιτολίνα, πλησιάζει το Νο1 η Πλίσκοβα

Ukraine's Elina Svitolina clenches her fist as she defeats Croatia's Petra Martic during their fourth round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Monday, June 5, 2017 in Paris. (AP Photo/Christophe Ena)
Ukraine's Elina Svitolina clenches her fist as she defeats Croatia's Petra Martic during their fourth round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Monday, June 5, 2017 in Paris. (AP Photo/Christophe Ena) AP

Η Ελίνα Σβιτολίνα αντιμετώπισε το φάσμα του αποκλεισμού απέναντι στην Μάρτιτς, αλλά κατάφερε να φτάσει στη νίκη παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Roland Garros. Πλίσκοβα, Γκαρθία και Χάλεπ τα άλλα εισιτήρια.

Τέσσερις αναμετρήσεις για το ταμπλό των γυναικών συμπεριελάμβανε το πρόγραμμα της Δευτέρας (05/06) για το Roland Garros. Όλοι οι αγώνες ήταν για το κάτω μέρος του ταμπλό με τις Πλίσκοβα, Σβιτολίνα, Γκαρθία και Χάλεπ να παίρνουν τα εισιτήρια για τα προημιτελικά.

Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι ήταν αυτό ανάμεσα στην Σβιτολίνα και την Μάρτιτς. Η Κροάτισα έβαλε δύσκολα στην Ουκρανή η οποία χρειάστηκε τρία σετ για προκριθεί (4-6, 6-3, 7-5).

Η Μάρτιτς ήταν εκείνη η οποία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 4-6 με την Σβιτολίνα να φέρνει το ματς στα ίσα κατακτώντας το δεύτερο με 6-3. Έτσι, όλα κρίθηκαν στο τρίτο σετ. Εκεί η Μάρτιτς κατάφερε να προηγηθεί με 5-2, όμως η κούραση από τα επτά παιχνίδια (!!!) που είχε δώσει η Κροάτισα την κατέβαλε. Η Σβιτολίνα κατάφερε να την εκμεταλλευτεί και κατακτώντας τα επόμενα πέντε games έφτασε στο 7-5 που της έδωσε την πρόκριση.

Δύσκολο απόγευμα πέρασε και η Πλίσκοβα. Η Τσέχα τα βρήκε "μπαστούνια" από την Ρόιγκ, όμως πήρε τη νίκη με 2-6, 6-3, 6-4. Η Παραγουανή κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με εξαιρετικά ποσοστά, ωστόσο στη συνέχεια η Πλίσκοβα βρήκε τις λύσεις στα κρίσιμα σημεία των επόμενων δύο σετ και έφτασε στην επικράτηση μετά από σχεδόν δύο ώρες.

Τα άλλα δύο ματς της ημέρας ήταν εύκολα. Στο πρώτο από αυτά η Σιμόνα Χάλεπ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Κάρλα Ναβάρο. Η Ρουμάνα χρειάστηκε μόλις μία ώρα για να πάρει τη νίκη με 6-1, 6-1 εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η αντίπαλη της είχε μόλις 5 winners.

Στο άλλο παιχνίδι η Καρολίν Γκαρθία ήταν η νικήτρια στον γαλλικό εμφύλιο με τον Αλιζέ Κορνέ με 6-2, 6-4. Η Γκαρθία εκμεταλλεύτηκε τον εκνευρισμό της Κορνέ η οποία δεν έβρισκε λύσεις με το σερβίς και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Roland Gerros.

Αναλυτικά τα ζευγάρια στα προημιτελικά της διοργάνωσης

Δυσκολεύτηκε η Σβιτολίνα, πλησιάζει το Νο1 η Πλίσκοβα

Photo credits: AP Photo/Christophe Ena

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ