ΤΕΝΙΣ

Δυσκολεύτηκε, αλλά νίκησε ο Τσιτσιπάς

Stefanos Tsitsipas of Greece makes a forehand return to Canada's Denis Shapovalov during their first round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 15, 2018. (AP Photo/Dita Alangkara)
Stefanos Tsitsipas of Greece makes a forehand return to Canada's Denis Shapovalov during their first round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 15, 2018. (AP Photo/Dita Alangkara) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 6-4, 5-7, 6-4 επί του Χόανγκ στο Challenger του Κιμπέρ και οδεύει ολοταχώς για νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε και το εμπόδιο του Χόανγκ και προκρίθηκε στα προημιτελικά στο Challenger του Κιμπέρ. Ο "Στεφ" δυσκολεύτηκε απέναντι στο Γάλλο αντίπαλο του, ωστόσο κατάφερε να πάρει τη νίκη με 6-4, 5-7, 6-4.

Ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να κάνει το break νωρίς στο πρώτο σετ και στη συνέχεια έφτασε εύκολα στο 1-0 κρατώντας το σερβίς του.

Στο δεύτερο σετ οι δύο παίκτες κράτησαν το σερβίς τους με το Γάλλο να προηγείται με 6-5. Εκεί ο Χόανγκ κατάφερε να κάνει το break απέναντι στον Τσιτσιπά και να φέρει το ματς στα ίσα κάνοντας το 7-5. Έτσι, όλα κρίθηκαν στο τρίτο και τελευταίο σετ. Εκεί με το "καλημέρα" ο Τσιτσιπάς έκανε το break στο πρώτο κιόλας game και στη συνέχεια απλά κράτησε το σερβίς του για να πάρει τη νίκη με 2-1 σετ.

Στον επόμενο γύρο ο "Στεφ" θα παίξει με τον Στέφανο Ναπολιτάνο και εάν τα καταφέρει θα ανέβει στο Νο79 της παγκόσμιας κατάταξης κάνοντας νέο career high. Μάλιστα, μπορεί να ανέβει ακόμα περισσότερο αφού στο τουρνουά δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που να θεωρηθεί φόβητρο και έτσι είναι στο χέρι του να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά.

Photo credits: AP Photo/Dita Alangkara

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ