ΤΕΝΙΣ

Δύσκολες ώρες για τη Σερένα

Δύσκολες ώρες για τη Σερένα

Η Σερένα Γουίλιαμς αποσύρθηκε από τα ημιτελικά του Ίντιαν Γουέλς. Δείτε πως αντέδρασε το κοινό στην ανακοίνωση της κορυφαίας τενίστριας στον κόσμο (video).

Πριν από δεκατέσσερα χρόνια η Σερένα και η Βένους Γουίλιαμς αποφάσισαν να μην αγωνιστούν ξανά στο Ίντιαν Γουέλς μετά την έντονη αποδοκιμασία των θεατών στο άκουσμα της είδησης πως η Βένους είχε αποσυρθεί από τον ημιτελικό με τη Σερένα εξαιτίας τραυματισμού. Η Βένους και ο πατέρας τους, ο Ρίτσαρντ Γουίλιαμς είχαν δεχθεί ρατσιστική επίθεση από μερίδα των θεατών στον τελικό με την Κιμ Κλάιστερς.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά η Σερένα και όχι η Βένους πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στο τουρνουά που έχει περάσει πλέον στα χέρια του δισεκατομμυριούχου Λάρι Έλισον. Γνώρισε την αποθέωση την περασμένη εβδομάδα στο πρώτο της ματς και η ίδια δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα της. Ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού η ιστορία επαναλήφθηκε με νέους πρωταγωνιστές, αλλά το τέλος ήταν διαφορετικό.

Η Σερένα αποχώρησε από τον ημιτελικό με αντίπαλο την τελευταία τενίστρια που τη νίκησε, τη Σιμόνα Χάλεπ εξαιτίας τραυματισμού στο γόνατο. Ο προπονητής της, Πατρίκ Μουράτογλου τόνισε πως η παίκτρια του προσπάθησε να κάνει προθέρμανση, αλλά ήταν μάταιο.

Δειλά δειλά και με σταυρωμένα τα χέρια η κορυφαία σύγχρονη τενίστρια βγήκε στο κορτ για να ενημερώσει το κοινό για την απόφαση της. Ο εκφωνητής του σταδίου, Άντριου Κράσνι της έδωσε κουράγιο και "ζέστανε" το κοινό, λέγοντας " την περασμένη Παρασκευή υποδεχθήκατε τη συναισθηματική, θριαμβευτική και γεμάτη κουράγιο αυτής της σπουδαίας πρωταθλήτριας, Σερένα Γουίλιαμς. Ας τη χειροκροτήσουμε ξανά".

Δύσκολες ώρες για τη Σερένα

Το κοινό που είχε ενημερωθεί μέσω των social media για την αποχώρηση της νικήτριας του Αυστραλιανού Όπεν, τη χειροκρότησε, άλλοι ήδη κατευθύνονταν προς την έξοδο, ενώ ακούστηκαν και κάποιες αποδοκιμασίες από τις πίσω θέσεις.

Η Σερένα απευθυνόμενη στο κοινό είπε " πριν από τέσσερις εβδομάδες ξεκίνησα το ταξίδι για να αγωνιστώ στο Ίντιαν Γουέλς και ήταν σπουδαίο. Δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό δίχως τους οπαδούς μου. Ακόμα κι αν ολοκληρώθηκε εξαιτίας ενός τραυματισμού, ανυπομονώ να δοκιμάσω ξανά του χρόνου. Σας ευχαριστώ όλους. Σας αγαπώ τόσο πολύ".

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε είπε πως δεν ένιωθε καθόλου νευρικότητα και ήταν μεγάλη τιμή για εκείνη που αγωνίστηκε στο Ίντιαν Γουέλς. Δεν μπορούσε να απαντήσει στο αν θα παίξει την επόμενη εβδομάδα στο Μαϊάμι, όπου διατηρεί διαμέρισμα.

Στο Ίντιαν Γουέλς η Σερένα είχε πάρει την πρώτη της νίκη ως επαγγελματίας και τον πρώτο μεγάλο τίτλο στην καριέρα της, το 1999 με αντίπαλο τη Στέφι Γκραφ.

Στον τελικό θα αναμετρηθούν η Χάλεπ και η Γέλενα Γιάνκοβιτς. Η Σέρβα είχε μόλις δύο νίκες φέτος στη WTA. Παρότι ανέτοιμη να αγωνιστεί το Νο21 του ταμπλό πραγματοποίησε μια εκπληκτική πορεία και με την ευκαιρία της συμμετοχής στον τελικό, η πρώην Νο1 νίκησε 3-6, 6-3, 6-1 τη Γερμανίδα Σαμπίνε Λιζίκι.

Δύσκολες ώρες για τη Σερένα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ