ΤΕΝΙΣ

Διαστημικός Ναδάλ, στον τελικό του US Open με Άντερσον

Διαστημικός Ναδάλ, στον τελικό του US Open με Άντερσον

Ο Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε 3-1 σετ του Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο και πέρασε στον τελικό του US Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κέβιν Άντερσον, ο οποίος με τη σειρά του απέκλεισε τον Πάμπλο Καρένο Μπούστα.

Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση και δείχνοντας ότι βρίσκεται σε τοπ φόρμα, ο Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε 3-1 σετ του Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο και πέρασε στον τελικό του US Open, όπου θα διεκδικήσει τον 16ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

Αυτός θα είναι ο τρίτος φετινός major τελικός για τον Ισπανό, ο οποίος με 225 νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις ξεπέρασε το ρεκόρ του Αντρέ Άγκασι, ενός από τους μεγαλύτερους θρύλους του παγκοσμίου τένις.

O "Rafa Power" ήταν απίστευτος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τον Αργεντινό και με εξαίρεση το πρώτο σετ, κυριάρχησε στο court και επιβλήθηκε με 4-6, 6-0, 6-3, 6-2, για να προκριθεί στον τελικό του αμερικάνικου Grand Slam.

Ο 31χρονος Ισπανός έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες του τα τελευταία χρόνια και κόντρα στον Κέβιν Άντερσον είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει το τρόπαιο. Φέτος, ήταν φιναλίστ στο Australian Open και νικητής στο Roland Garros, θέλει να ανοίξει την διαφορά του από τους διώκτες και να κρατήσει το Νο1 στην ATP, έχοντας διαφορά ασφαλείας από τον Φέντερερ και τους διώκτες του.

Συνολικά ο Rafa θα είναι για 23η φορά σε έναν τελικό Grand Slam, έχοντας κερδίσει τους 15 από τους 22 προηγούμενους (15-7). Έχει το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της open era, πίσω από τους 29 τελικούς του Φέντερερ, όπως έχει και το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ σε κατακτήσεις, πίσω από τα 19 Grand Slam του "King Roger".

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΕΡΣΟΝ

Όσο για τον αντίπαλό του στον τελικό της Κυριακής (10/9), αυτός θα είναι ο Κέβιν Άντερσον, ο οποίος έκανε ένα νωθρό ξεκίνημα στον σημαντικότερο ημιτελικό της καριέρας του, όμως στην συνέχεια ήταν φοβερός και απέκλεισε με 3-1 σετ τον Πάμπλο Καρένο Μπούστα. Έτσι, έγινε ο πρώτος Νοτιαφρικανός τενίστας στην ιστορία της open era, που προκρίθηκε στον τελικό του US Open.

Ο Άντερσον κατάφερε να επικρατήσει του Ισπανού με 4-6, 7-5, 6-3, 6-4 και πλέον κυνηγάει το απόλυτο θαύμα απέναντι σε έναν ακόμη Ισπανό, τον Ραφαέλ Ναδάλ. Ξέρει ότι είναι το αουτσάιντερ, γνωρίζει ότι ο αντίπαλός του έχει συντριπτικά περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη, όμως είναι δεδομένο πως θα δώσει και την ψυχή του στο court για το παρθενικό του Grand Slam, γράφοντας ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ