ΤΕΝΙΣ

Δεν τα κατάφερε ο Κύργιος

Δεν τα κατάφερε ο Κύργιος

Μεγάλη μάχη απέναντι στον Ρομπρέδο έδωσε ο Νικ Κύργιος αλλά τελικά ηττήθηκε με 3-1 σετ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Αμερικάνικου OPEN.

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο Νικ Κύργιος απέναντι στον Τόμι Ρομπρέδο ο οποίος έχοντας ως όπλο την εμπειρία του μπόρεσε να πάρει τους κρίσιμους πόντους και να φτάσει μέχρι την τελική νίκη.

Ο 19χρονος Ελληνοαυστραλός μπήκε δυνατά στον αγώνα αλλά δεν μπόρεσε να έχει την ανάλογη συνέχεια με το τρίτο σετ να είναι το καθοριστικό για την τελική εξέλιξη του αγώνα.

Με όπλο του το σερβίς ο Νικ Κύργιος ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό 5-0 game στο πρώτο σετ για το κατακτήσει τελικά με 6-3. Εντυπωσιακά μπήκε και στο δεύτερο σετ ο 19χρονος αφού προηγήθηκε με 2-0 και έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0. Τελικά όμως ο Τόμι Ρομπρέδο ήταν εκείνος που πήρε στο σετ με 6-3 και έκαναν το 1-1.

Το τρίτο σετ ήταν εκείνο που έκρινε την αναμέτρηση. Οι δυο τους πάλευαν πόντο πόντο και δεν επέτρεπαν στον αντίπαλό τους να ξεφύγει. Έτσι, το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ με τον Κύργιο να χάνει μεγάλες ευκαιρίες και τον 32χρονο Ισπανό να το κατακτά με 7-4.

Στο τέταρτο σετ ο Κύργιος δεν άντεξε (αντιμετώπισε και μεγάλα προβλήματα με κράμπες στα πόδια του) με αποτέλεσμα ο Ρομπρέδο να πάρει το σετ και τη νίκη με 3-1 (3-6, 6-3, 7-6, 6-3). Πάντως η πορεία του Ελληνοαυστραλού τενίστα στο Αμερικανικό Όπεν θα επιβραβευτεί με νέα άνοδο.

Πλέον, ο Κύργιος αναμένεται να σκαρφαλώσει στο Νο53 της Παγκόσμιας κατάταξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ