ΤΕΝΙΣ

Δεν σήκωσε τίτλο ο Τσιτσιπάς

Δεν σήκωσε τίτλο ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν αναδείχθηκε νικητής στο κορυφαίο τουρνουά τζούνιορ στον κόσμο. Εντυπωσίασε τον αντίπαλο του που παίζει ήδη στους επαγγελματίες.

Ραντεβού για του χρόνου έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 16χρονος τενίστας έγινε ο δεύτερος Έλληνας που αγωνίζεται στον τελικό του Orange Bowl, του καλύτερου τουρνουά τζούνιορ στον κόσμο την Κυριακή (14/12), γνωρίζοντας την ήττα με 2-6, 6-3, 6-2 από τον Αμερικανό Στέφαν Κόζλοβ.

Ο Τσιτσιπάς, η φετινή έκπληξη του τουρνουά, είχε αποκλείσει το Νο1 του ταμπλό, Αντρέι Ρούμπλεβ από τη Ρωσία.

Στον τελικό απέναντι στον Κόζλοβ, έναν παίκτη που αγωνίζεται ήδη σε μικρά επαγγελματικά τουρνουά και έχει μεγάλη βοήθεια από την αμερικανική ομοσπονδία (USTA), ο Τσιτσιπάς που ανήκει στη Γλυφάδα πήρε το πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια παραδέχθηκε "στο τρίτο σετ δεν είχα δυνάμεις. Έπαιξα με καλούς παίκτες εδώ".

Το τουρνουά, το οποίο έχουν νικήσει αρκετά από τα μετέπειτα αστέρια του τένις σε άνδρες και γυναίκες, διεξάγεται στο χώμα, το "αμερικάνικο" που είναι αρκετά γρήγορη επιφάνεια.

Ο Κόζλοβ εξεπλάγη και εντυπωσιάστηκε από το παιχνίδι του Τσιτσιπά με το μεγάλο σερβίς, καλό φόρχαντ, ενώ παίζει μπάκχαντ με το ένα χέρι. Ο Έλληνας έχει δικαίωμα συμμετοχής για δύο χρόνια στην κατηγορία για παίκτες που είναι 18 χρονών.

Ο έφηβος Έλληνας αναρριχήθηκε στο Νο36 της παγκόσμιας κατάταξης και θα αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν τον Ιανουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ