ΤΕΝΙΣ

Δεν παίρνει "wild card" η Σαραπόβα για το Ρολάν Γκαρός!

Maria Sharapova of Russia wipes sweat form her face during a tennis match against Christina Mchale of the United States, at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Monday, May 15, 2017. (AP Photo/Andrew Medichini)
Maria Sharapova of Russia wipes sweat form her face during a tennis match against Christina Mchale of the United States, at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Monday, May 15, 2017. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Η Μαρία Σαραπόβα δεν θα πάρει τελικά "wild card" για τη συμμετοχή της στο Ρολάν Γκαρός όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της γαλλικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Μπενάρ Γκιουντιτσέλι.

Οι αντιδράσεις και οι σκληρές δηλώσεις κόντρα στην Μαρία Σαραπόβα για την επικείμενη συμμετοχή της στο Ρολάν Γκαρός μέσα από τη χρήση "wild card" έφεραν αποτέλεσμα. Όπως ανακοίνωσε ο Μπενάρ Γκιουντιτσέλι δεν θα δοθεί τελικά στη Ρωσίδα το δικαίωμα συμμετοχής στο Γκραντ Σλαμ του Παρισιού.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της γαλλικής Ομοσπονδίας Αντισφαρίσης διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να δοθεί "wild card" σε αθλήτρια που επιστρέφει από τιμωρία για χρήση απαγορευμένης ουσίας.

"Μπορεί να υπάρξει wild card για παίκτρια που επιστρέφει από τραυματισμό, όχι όμως για παίκτρια που επιστρέφει από τιμωρία για ντόπινγκ", τόνισε χαρακτηριστικά στην επίσημη σελίδα της FFT στο Facebook. Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσίδα μετά τη 15μηνη απουσία της λόγω της χρήσης της ουσίας "μελδόνιο" δεν θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Ρολάν Γκαρός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ρολάν Γκαρός είναι το αγαπημένο Γκραντ Σλαμ της Ρωσίδας τενίστριας. Εκεί έχει κατακτήσει τους δύο από τους πέντε τίτλους της (2012 και 2014), ενώ έχει αγωνιστεί άλλη μία φορά στον τελικό.

Αντίθετα, η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται μέσα στη λίστα των αθλητριών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά το οποίο ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαΐου.

Photo credits: AP Photo/Andrew Medichini

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ