ΤΕΝΙΣ

Δεν ολοκληρώθηκε ο αγώνας του Τσιτσιπά με τον Τιμ

Greece's Stefanos Tsitsipas prepares to return the ball to Spain's Rafael Nadal during the Barcelona Open Tennis Tournament final in Barcelona, Spain, Sunday, April 29, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Greece's Stefanos Tsitsipas prepares to return the ball to Spain's Rafael Nadal during the Barcelona Open Tennis Tournament final in Barcelona, Spain, Sunday, April 29, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Ντόμινικ Τιμ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς προσέφεραν εντυπωσιακό θέαμα στη μεταξύ τους μονομαχία, όμως ο αγώνας τους διεκόπη λόγω καθυστέρησης με το σκορ στο 2-1 υπέρ του Αυστριακού.

Έναν αγώνα ανάλογο του σπουδαίου ταλέντου τους προσέφεραν για τρία σετ στους φίλους του τένις ο Ντόμινκ Τιμ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς πριν αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το κορτ αφού η καθυστέρηση στα προηγούμενα ματς δεν άφηνε μεγάλα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση του αγώνας του.

Σε αυτά τα τρία σετ που έπαιξαν ο Τιμ κατάφερε να προηγείται με 2-1 σετ με τους δυο τους ωστόσο να αποθεώνονται από τους θεατές που βρέθηκαν στον αγώνα. Στο πρώτο σετ ο Τιμ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την πίεση που άσκησε τον Τσιτσιπά και τον οδήγησε σε 14 αβίαστα λάθη. Έτσι, έκανε το 1-0 με 6-2.

Αντιστρόφως ανάλογη ήταν η εικόνα στο δεύτερο σετ με τον 19χρονο Έλληνα τενίστα να είναι εντυπωσιακός. Ο Τσιτσιπάς στρίμωξε τον Αυστριακό στα «σχοινιά» και αποδίδοντας ανάλογα με τις τεράστιες δυνατότητες του έκανε το 1-1 με 6-2.

Το τρίτο σετ του αγώνα ήταν απολαυστικό! Οι δύο τενίστες τα έδωσαν όλα παίζοντας ίσως το καλύτερο τένις που έχουμε παρακολουθήσει μέχρι τώρα στο Ρολάν Γκαρός. Αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το 4-4, όταν ο Τιμ κατάφερε να κάνει το break και στη συνέχεια να κατακτήσει το σετ με 6-4.

Η συνέχεια της μονομαχίας του θα δοθεί την Πέμπτη με τον Τσιτσιπά να καλείται να πραγματοποιήσει μία μεγάλη ανατροπή απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Βέβαια, ήδη ο Έλληνας τενίστας είναι κερδισμένος αφού μέσα από τέτοιες εμφανίσεις επιβεβαιώνει όσους τον θέλουν σύντομα να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στην Παγκόσμια κατάταξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ