ΤΕΝΙΣ

Αυτοκράτορας Τζόκοβιτς και στο Γουίμπλεντον

Αυτοκράτορας Τζόκοβιτς και στο Γουίμπλεντον

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιβλήθηκε με 3-1 σετ επί του Ρότζερ Φέντερερ και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Γουίμπλεντον. (VIDEO)

Τον ένατο τίτλο Grand Slam της καριέρας του κατέκτησε ο Νόβα Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας επικράτησε με 7-6 (7-1), 6-7 (10-12), 6-4, 6-3 επί του Ρότζερ Φέντερερ και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι ο απόλυτος άρχοντας του Γουίμπλεντον φτάνοντας έτσι τις τρεις κατακτήσεις επί αγγλικού εδάφους.

Πλέον, ο "Νόλε" βρίσκεται στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας ξεπερνώντας του Κόνορς, Λεντλ και Αγκασι.

Στα του αγώνα είναι δεδομένο ότι παρακολουθήσαμε τένις υψηλού επιπέδου. Οι δύο αθλητές πρόσφεραν ορισμένα εντυπωσιακά ράλι και παράλληλα είδαμε μεγάλα χτυπήματα και από τους δύο τενίστες οι οποίοι βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας.

Τα κλειδιά του αγώνα ήταν ουσιαστικά δύο. Το πρώτο το εξαιρετικό και σταθερό πρώτο σερβίς του Τζόκοβιτς το οποίο ουσιαστικά του έλυσε τα χέρια. Την ίδια ώρα ο Φέντερερ σε αντίθεση με ότι μας έχει συνηθίσει έκανε πολλά και αβίαστα λάθη κάτι που του στοίχισε τη νίκη.

Δείτε το LIVE του μεγάλου τελικού.

Δεν τον σταμάτησε ούτε η διακοπή

Ο Φέντερερ ξεκίνησε επιθετικά το παιχνίδι δημιουργώντας προβλήματα με το σερβίς του στον Τζόκοβιτς, ο οποίος κατάφερε να ισορροπήσει το ματς, φέρνοντάς το στο 4-4 στο πρώτο σετ. Το θρίλερ συνεχίστηκε μέχρι το τάι μπρέικ. Εκεί ο "Νόλε" δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα και με ένα διπλό λάθος του "βασιλιά" στο 6-1, έκανε το 1-0 στον μεγαλό τελικό.

Η "μάχη" των δύο ανδρών στο δεύτερο σετ ήταν συγκλονιστική. Κρατώντας αμφότεροι το σερβίς τους, δεν παρέδιδαν τα όπλα με τη μία ισοπαλία να διαδέχεται την άλλη. Το ντέρμπι συνεχίστηκε σε ένα ακόμη τάι μπρέικ, με τον Φέντερερ να είναι αυτή τη φορά ο νικητής, φέρνοντας το ματς στα ίσα (1-1 σετ).

Οι πρώτες σταγόνες έκαναν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια του τρίτου σετ, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί προσωρινά προκειμένου να κλείσει η οροφή την ώρα που ο Τζόκοβιτς προηγούταν με 3-2 γκέιμς. Ο Σέρβος εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό σερβίς του και παρά τη σθεναρή αντίσταση του Ελβετού έφτασε στην κατάκτηση του τρίτου σετ.

Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τέταρτο σετ. Συνεχίζοντας την εξαιρετική εμφάνισή του, ο Τζόκοβιτς έκανε το 6-3 και κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο Γουίμπλεντον και τρίτο συνολικά στην καριέρα του, φτάνοντας τις 200 νίκες σε τουρνουά Grand Slam.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του τελικού:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ