ΤΕΝΙΣ

Ασταμάτητος ο Φέντερερ

Switzerland's Roger Federer celebrates after defeating Hungary's Marton Fucsovics in their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 22, 2018.(AP Photo/Dita Alangkara)
Switzerland's Roger Federer celebrates after defeating Hungary's Marton Fucsovics in their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 22, 2018.(AP Photo/Dita Alangkara) AP

Ο Ρότζερ Φέντερερ ξεπέρασε και το εμπόδιο του Φούτσοβιτς με 3-0 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν όπου και θα αντιμετωπίσει τον Τόμας Μπέρντιχ.

Αυτά που κάνει ακόμα και στα 36 του χρόνια ο Ρότζερ Φέντερερ δύσκολα μπορεί να περιγραφούν με λέξεις. Ο σπουδαίος Ελβετός τενίστας ξεπέρασε εύκολα με 6-4, 7-6 (3), 6-2 το εμπόδιο του Μάρτον Φούτσοβιτς και για 14 φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν.

Παράλληλα, έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία τενίστας μετά τον Κεν Ρόσγουελ το 1977 που καταφέρνει να φτάσει μέχρι την οκτάδα.

Αν δεν σας αρκεί αυτό να αναφέρουμε ότι αυτό θα είναι ο 52ος προημιτελικός Grand Slam στον οποίο θα αγωνιστεί ο Ελβετός επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην Open Era (από το 1968 και έπειτα). Τι έκανε όμως ο Φέντερερ για να φτάσει στην πρόκριση; Μεγάλο του όπλο ήταν και πάλι η αποτελεσματικότητα του στο πρώτο σερβίς στο οποίο είχε 83%! Ο "Βασιλιάς" πιέστηκε μόνο στο τρίτο σετ όπου και πάλι αν ήταν πιο αποτελεσματικός στα break points που είχε (ολοκλήρωσε το ματς με 3/10) θα μπορούσε να το είχε κατακτήσει πιο εύκολα.

Επόμενος αντίπαλος για τον Φέντερερ θα είναι ο Τόμας Μπέρντιχ, ο οποίος πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό τουρνουά μέχρι τώρα. Ο Τσέχος απέκλεισε άνετα τον Φάμπιο Φονίνι με 6-1, 6-4, 6-4 και έβδομη φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στα προημιτελικά ενός Grand Slam.

Photo credits: AP Photo/Dita Alangkara

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ