ΤΕΝΙΣ

Ασταμάτητος Ναδάλ, στον τελικό του Roland Garros

Spain's Rafael Nadal celebrates winning against Austria's Dominic Thiem during their semifinal match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, in Paris, France, Friday, June 9, 2017. (AP Photo/Christophe Ena)
Spain's Rafael Nadal celebrates winning against Austria's Dominic Thiem during their semifinal match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, in Paris, France, Friday, June 9, 2017. (AP Photo/Christophe Ena) AP

Παίζοντας εξαιρετικά σε όλη τη διάρκεια του ημιτελικού ο Ράφα Ναδάλ επιβλήθηκε με 6-3 6-4 6-0 επί του Τιμ και προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros για δέκατη φορά!

Η χωμάτινη περίοδος στο τένις του ανήκει! Το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια και τώρα θέλει να επανέλθει στον θρόνο του και να κατακτήσει το 10ο Roland Garros της πλούσιας καριέρας του.

Η εισαγωγή είναι φυσικά για τον Ράφα Ναδάλ ο οποίος επιβλήθηκε με 6-3 6-4 6-0 επί του Ντόμινικ Τιμ και προκρίθηκε για δέκατη φορά στον τελικό του γαλλικού Όπεν.

Ο ημιτελικός ξεκίνησε με ρεσιτάλ break. Ο Τιμ ήταν εκείνος που άνοιξε το χορό στο πρώτο κιόλας game του ματς για να ακολουθήσουν δύο ακόμα του Ναδάλ και να διαμορφωθεί έτσι το 4-1 υπέρ του Ισπανού. Στη συνέχεια ο 23χρονος Αυστριακός μείωσε σε 5-3 για να καταλήξει το πρώτο σετ στον Ναδάλ με 6-3.

Ο "Ράφα" ήταν εκείνος που έκανε το πρώτο break στο δεύτερο σετ και κατάφερε να προηγηθεί με 3-1. Αυτό το "σπάσιμο" αποδείχτηκε καθοριστικό αφού στη συνέχεια οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους και το σετ κατέληξε στον Ναδάλ με 6-4.

Ο Τιμ φαινόταν ότι δεν πίστευε στην ανατροπή με τον Ισπανό να ανεβάζει στροφές όσο περνούσε η ώρα. Έτσι, ήρθε απόλυτα φυσιολογικά τα 6-0 του τρίτου σετ με τον Ναδάλ να είναι έτοιμος να γράψει ιστορία κατακτώντας τον δέκατο τίτλο του στο Roland Garros.

Στα 31 του χρόνια ο Ναδάλ κατάφερε να φτάσει στον τελικό χωρίς να χάσει ούτε σετ και πλέον την Κυριακή (11/6, 16.00) θα αντιμετωπίσει τον Σταν Βαβρίνκα σε έναν τελικό που προμηνύεται εξαιρετικός.

Photo credits: AP Photo/Christophe Ena

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ