ΤΕΝΙΣ

Ασταμάτητη η Γουίλιαμς και στο Γουίμπλεντον

Ασταμάτητη η Γουίλιαμς και στο Γουίμπλεντον

Η Σερένα Γουίλιαμς επιβλήθηκε με 6-4, 6-4 επί της Μουγκουρούθα και κατέκτησε το Γουίμπλεντον για έκτη φορά στην καριέρα της. (VIDEO)

Τον έκτο τίτλο της στο Γουίμπλεντον και τρίτο συνεχόμενο στα φετινά Grand Slam κατέκτησε η Σερένα Γουίλιαμς. Η σπουδαία Αμερικανίδα επιβλήθηκε με 6-4, 6-4 επί της Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα και πρόσθεσε τον 21ο Grand Slam τίτλο της καριέρα της.

Παράλληλα, έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία τενίστρια που έχει κερδίσει Grand Slam τίτλο, καθώς είναι 33 ετών και 289 ημερών, καταρρίπτοντας έτσι το ρεκόρ της Ναβρατίλοβα που ήταν 33 ετών και 263 ημερών όταν κατέκτησε το Wimbledon, το 1990.

Στα του μεγάλου τελικού αυτό που πρέπει όλοι να αναγνωρίσουν είναι η μεγάλη μαχητικότητα της Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα. Η 21χρονη Ισπανίδα στον πρώτο της μεγάλο τελικό έδειξε θετικά στοιχεία, έβαλε σε αρκετές περιπτώσεις δύσκολα στη μεγάλη της αντίπαλο και κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού.

Η Μουγκουρούθα ξεκίνησε δυναμικά με ένα break εκμεταλλευόμενοι τα διπλά λάθη της Γουίλιαμς. Με όπλο της το σερβίς της η Ισπανίδα έφτασε να προηγείται με 4-2, αλλά κάπου εκεί η Σερένα αντέδρασε. Για την ακρίβεια ξέσπασε μέσα από το σερβίς της και με τέσσερα συνεχόμενα game έκανε το 6-4.

Με όπλο της την ψυχολογία η Γουλίαμς ήταν καταιγιστική στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Με συνοπτικές διαδικασίες έφτασε να προηγείται με 5-1, αλλά εκεί χαλάρωσε υπερβολικά και παραλίγο να το πληρώσει. Η Μουγκουρούθα με πάθος κατάφερε να πάρει τρία συνεχόμενα game και έφτασε στο 5-4, αλλά τελικά με break Η Γουίλιαμς πήρε τη νίκη με 6-4.

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα.

Δείτε το βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα του τελικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ