ΤΕΝΙΣ

Αρνήθηκε wild card και 40.000 ευρώ 21χρονος Γάλλος τενίστας

France's Quentin Halys returns the ball to Spain's Rafael Nadal during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Tuesday, May 26, 2015 in Paris, . (AP Photo/Michel Euler)
France's Quentin Halys returns the ball to Spain's Rafael Nadal during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Tuesday, May 26, 2015 in Paris, . (AP Photo/Michel Euler) AP

Ο Κάντιν Αλίς δεν δέχτηκε τη wild card που του έδωσαν οι διοργανωτές του Ρολάν Γκαρός που ισοδυναμούσε με 40.000 ευρώ επειδή δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Σίγουρα, στην εποχή που διανύουμε στον παγκόσμιο αθλητισμό όπου το χρήμα παίζει καθοριστικό ρόλο το να βλέπει κανείς αθλητές να αρνούνται wild card για μεγάλα τουρνουά που ισοδυναμούν με εξασφαλισμένα χρήματα είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο.

Αυτό, όμως, έκανε ο Κάντιν Αλίς. Ο 21χρονος Γάλλος τενίστας αρνήθηκε την πρόταση που του έγινε από τους διοργανωτές του Ρολάν Γκαρός για να μπει στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά τονίζοντας τους ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση και θα ήταν καλύτερο να τη δώσουν σε κάποιον άλλον.

Το Νο 134 της Παγκόσμιας κατάταξης με αυτόν τον τρόπο είπε "όχι" στα 40.000 ευρώ που θα του εξασφάλιζε η συμμετοχή του στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά ανεξάρτητα από την πορεία του. Την ίδια ώρα επέλεξε να παίξει στα προκριματικά όπου αποκλείστηκα στον πρώτο γύρο! Ο Γάλλος τενίστας ηττήθηκε με 4-6, 7-6 (4), 6-4 από τον Αργεντινό, Αντρέα Κολαρίνι.

Έτσι, ο Αλίς θα αρκεστεί στα 6.000 ευρώ που του δίνει η συμμετοχή του στα προκριματικά. Αν νομίζει κάποιος ότι στα 21του χρόνια ο Αλίς έχει βγάλει ένα σκασμό λεφτά από το τένις και μπορεί εύκολα να λέει "όχι" σε 40.000 ευρώ μπορούμε να αναφέρουμε ότι οι απολαβές του από τη συμμετοχή του σε τουρνουά φτάνουν περίπου τις 650.000 ευρώ.

Για να μπορείτε να έχετε μέτρο σύγκρισης αρκεί να αναφέρουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς αυτό το ποσό το έχει βγάλει μόνο από τη φετινή του παρουσία στα κορτ, ενώ συνολικά ο 19χρονος Έλληνας έχει βγάλει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ στη σύντομη καριέρα του.

Photo credits: AP Photo/Michel Euler

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ