ΤΕΝΙΣ

Αρνείται τη φοροδιαφυγή ο Σάφιν

Αρνείται τη φοροδιαφυγή ο Σάφιν

"Ανοησίες" χαρακτήρισε τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής ο πρώην Νο1 τενίστας, Μάρατ Σάφιν. Βρέθηκαν 4.870.000 δολάρια σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς.

Περισσότερα από 14.000.000 δολάρια κέρδισε ο Μάρατ Σάφιν κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ο Ρώσος τενίστας κατέκτησε δύο Grand Slam, ανέβηκε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και αποχώρησε το 2009, προτού συμπληρώσει τα 30 του χρόνια.

Νυν βουλευτής ο Σάφιν, μεγάλωσε στη Βαλένθια, ζούσε στο Μόντε Κάρλο κατά τη διάρκεια της καριέρας του και μόνιμος κάτοικος Μόσχας πλέον.

Το όνομα του αναφέρεται στους φακέλους Swissleaks μαζί με άλλων διάσημων αθλητών όπως είναι ο Μίχαελ Σουμάχερ, ο Φερνάντο Αλόνσο, ο Βαλεντίνο Ρόσι και ο Ντιέγκο Φορλάν.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής που του έχουν προσάψει ήδη. "Α νοησίες. Κανένας δεν φοροδιαφεύγει", ήταν η απάντηση του Σάφιν για τα 4.87 εκατομμύρια δολάρια που βρέθηκαν σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο Σάφιν, ο μεγαλύτερος αδερφός της Ντινάρα Σάφινα επίσης Νο1, έχει πρωταγωνιστήσει (και έχει νικήσει) σε ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια στην ιστορία του σύγχρονου τένις. Πρόκειται για τον ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν με αντίπαλο τον Ρότζερ Φέντερερ το 2005. Ο Σάφιν αναδείχθηκε νικητής εκείνη τη χρονιά στη Μελβούρνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ