ΤΕΝΙΣ

Αποχώρησε στα 20, επιστρέφει στα 25

Αποχώρησε στα 20, επιστρέφει στα 25

Μετά τη διάλυση του γάμου της η Τσέχα Νικόλ Βαϊντίσοβα αποφάσισε να επιστρέψει ξανά στο τένις. Αυτές τις μέρες η καριέρα της ξαναρχίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πριν από δέκα χρόνια η Μαρία Σαραπόβα και η Νικόλ Βαϊντίσοβα προετοιμάζονταν για να κυριαρχήσουν στο γυναικείο τένις. Μετά το Γουίμπλεντον το 2004 η Σαραπόβα κατέκτησε άλλα τέσσερα Grand Slam (δύο φορές το Ρολάν Γκαρός) και βρέθηκε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Βαϊντίσοβα έπαιξε σε δύο ημιτελικούς και ως ανερχόμενη σταρ απλά έχασε το ενδιαφέρον της. Δεν στράφηκε στις φωτογραφήσεις και στις επιδείξεις μόδας, απλά δεν έβρισκε πλέον το κίνητρο να συνεχίσει να προσπαθεί.

Τέσσερα χρόνια και ένα διαζύγιο μετά η 25χρονη Τσέχα αποφάσισε να επιστρέψει στα γήπεδα. Τους τελευταίους μήνες προπονείται στην ακαδημία της IMG στη Φλόριντα όπως παλιά και θα πραγματοποιήσει το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της απόψε (16/9) σε τουρνουά στο Αλμπουκέρκι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Βαϊντίσοβα, πρώην Νο7 στον κόσμο, ζήτησε και πήρε wild card από τους διοργανωτές του τουρνουά. Εδώ και ένα χρόνο συζητιέται η επάνοδος της στα κορτ που συνέπεσε με το διαζύγιο της από τον τενίστα Ράντεκ Στέπανεκ.

Αποχώρησε στα 20, επιστρέφει στα 25

Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Ιούλιο του 2010 σε έναν παραμυθένιο γάμο στην Πράγα. Τρία χρόνια μετά το ζευγάρι χώρισε. Η Βαϊντίσοβα ακολουθούσε τον δύο φορές νικητή του Davis Cup στα τουρνουά, δίχως να εκφράζει καμιά επιθυμία να αγωνιστεί. Μετά το διαζύγιο ο Στέπανεκ έκανε δεσμό με τη νικήτρια του Γουίμπλεντον, Πέτρα Κβίτοβα, αν και το ζευγάρι έχει χωρίσει εδώ και αρκετούς μήνες.

Η Βαϊντίσοβα με εξαιρετικό παιχνίδι από τη βασική γραμμή θα αποτελέσει απειλή στο γυναικείο τένις, αν τα πράγματα κυλήσουν φυσιολογικά. Είναι της μόδας πλέον οι επιστροφές σπουδαίων παικτριών με την πορεία της Μιργιάνα Λούτσιτς-Μπαρόνι στο US Open και την κατάκτηση του τουρνουά στο Κεμπέκ και την επαναδραστηριοποίηση της πρώην μνηστής του Στέπανεκ, Μαρτίνα Χίνγκις στο διπλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ