ΤΕΝΙΣ

Αποσύρεται στο τέλος της χρονιάς η Πενέτα

Αποσύρεται στο τέλος της χρονιάς η Πενέτα

Η 33χρονη Ιταλίδα, Φλάβια Πενέτα, ανακοίνωσε την απόσυρσή της από τα κορτ αμέσως μετά την κατάκτηση του US Open. Την αποθέωσαν όλες οι κορυφαίες του τένις.

Το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου θα το θυμάται για όλη της τη ζωή η Φλάβια Πενέτα. Στα 33της χρόνια η Ιταλίδα κατέκτησε το πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας της και λίγη ώρα μετά ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσυρθεί από τα κορτ.

"Θα παίξω μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά αυτός ήταν ο τελευταίος μου αγώνας στη Νέα Υόρκη. Θα παίξω στη Wuhan και στο Πεκίνο. Αυτά είναι τα δύο τουρνουά που υποτίθεται ότι είναι σίγουρο πως θα παίξω - γενικά δε νομίζω να αλλάξει το πρόγραμμά μου", είπε η Πενέτα προκαλώντας την έκπληξη όλων.

Πάντως, έδειξε ότι αυτή την απόφαση την είχε πάρει εδώ και αρκετό καιρό. "Μερικές φορές είναι όλο και πιο δύσκολο να αγωνίζομαι. Όταν είσαι στο γήπεδο, όταν πρέπει να παίζεις 24 εβδομάδες το χρόνο και πρέπει να παλεύεις κάθε εβδομάδα. Και αν αγωνίζομαι όπως σήμερα, πρόκειται να γίνει άσχημο. Δεν αισθάνομαι πως έχω αυτή τη δύναμη τώρα πια. Οπότε, νομίζω πως είναι η τέλεια στιγμή για να σταματήσω. Είμαι πραγματικά χαρούμενη και περήφανη για τον εαυτό μου.

H απόφαση υπήρχε ήδη. Νομίζω πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσει. Αν έπρεπε να ονειρευτώ τον τρόπο που θα σταματούσα το τένις, αυτός θα ήταν ο πιο τέλειος. Μερικές φορές φοβόμαστε να πάρουμε την απόφαση, επειδή δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει. Πιστεύω όμως πως θα έχω μια πολύ καλή ζωή" τόνισε χαρακτηριστικά.

Μετά την κατάκτηση πάντως του US Open έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί στο WTA Finals της Σιγκαπούρης. Η ίδια δεν το σκέφτεται άμεσα, αλλά "Φυσικά αν χρειαστεί θα πάω. Αν έχω την ευκαιρία, εννοείται. Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ χαρούμενη που πήρα αυτή την απόφαση. Δε νιώθω πως πρέπει να αλλάξω τίποτα. Νομίζω πως είναι ο ιδανικότερος τρόπος. Είναι πάντως σίγουρα η τελευταία μου εμφάνιση στη Νέα Υόρκη."

Τα συγχαρητήρια από τους κορυφαίους και η επιβράβευση από τον αγαπημένο της

Αμέσως μετά το τέλος όλων των υποχρεώσεων που είχε η Φλάβια Πενέτα πήρε την καλύτερη επιβράβευση για την ίδια. Ο αρραβωνιαστικός της και επίσης τενίστας, Φάμπιο Φονίνι, την περίμενε στα αποδυτήρια με τους δυο τους να ανταλλάσσουν ένα φιλί με το τρόπαιο ανά χείρας.

Λίγο νωρίτερα πάντως ο Φονίνι είχε φροντίσει να δείξει τη χαρά του και μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter.

Φυσικά κάτι ανάλογο έκαναν και οι περισσότερες από της κυρίες που κυριαρχούν στα κορτ, όπως και ο Μπόρις Μπέκερ.

Δείτε τα tweets που έκαναν οι Σερένα Γουίλιαμς, Μαρία Σαραποβα, Σιμόνα Χάλεπ, Άνα Ιβάνοβιτς, Καρολιν Βοζνιάκι, Σαμπίνε Λισίτσκι, Κριστίνα Μλαντένοβιτς, αλλά και ο Μπόρις Μπέκερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ