ΤΕΝΙΣ

Απολαυστικός Φέντερερ στην 4άδα!

Απολαυστικός Φέντερερ στην 4άδα!

Ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση απέναντι στον Μίσα Ζβέρεβ και τον απέκλεισε στα τρία σετ μέσα σε μόλις 1,5 ώρα, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Σταν Βαβρίνκα.

Η εντυπωσιακή πορεία του Ρότζερ Φέντερερ στο φετινό Australian Open συνεχίζεται. Ο Ελβετός τενίστας, Νο17 του ταμπλό, δεν χρειάστηκε παρά μόλις 1,5 ώρα για να καταβάλει την αντίσταση του Μίσα Ζβέρεβ και να προκριθεί στην 4άδα, όπου θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του, Σταν Βαβρίνκα.

Ο 35χρονος τενίστας, προκρίθηκε στον 41ο ημιτελικό του σε Grand Slam και δίνει το παρών στην 4άδα της Μελβούρνης για 13η φορά στα τελευταία 14 χρόνια. Αν μη τι άλλο, η συνέπειά του είναι αξιοθαύμαστη και αποδεικνύεται η τεράστια κλάση του και το γεγονός πως παραμένει σε σταθερά κορυφαίο επίπεδο τόσα χρόνια στα major τουρνουά.

Ο Φέντερερ νίκησε πανεύκολα τον Γερμανό με 6-1, 7-5, 6-2 δίχως να αισθανθεί ιδιαίτερη πίεση και πηγαίνει... ξεκούραστος στη μάχη με τον Βαβρίνκα. Ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων ολοκλήρωσε τον αγώνα με 65 winners και μόλις 13 αβίαστα λάθη.

Αυτό θα είναι το 5ο συνεχόμενο Grand Slam που ο Φέντερερ φτάνει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά. Ήταν φιναλίστ στο Wimbledon και στο US Open το 2015, ενώ είχε φτάσει έως τα ημιτελικά στο Australian Open και στο Wimbledon την περσινή σεζόν, θυμίζοντας πως δεν αγωνίστηκε στο Roland Garros και στο US Open.

Πλέον, θα προσπαθήσει να προκριθεί στον 28ο τελικό του σε major τουρνουά και να επιστρέψει στον τελικό της Μελβούρνης από το 2010, όταν είχε κερδίσει και τον τελευταίο τίτλο του.

ΕΥΚΟΛΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΣΟΝΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΒΡΙΝΚΑ

Βέβαια, κόντρα στον Βαβρίνκα δεν θα έχει εύκολα έργο, με τους δυο Ελβετούς να μετρούν 21 αναμετρήσεις καριέρας και τον Φέντερερ να κατέχει τη μερίδα του λέοντος με 18 έναντι 3 του συμπατριώτη του. Οι δυο τους δεν έχουν συναντηθεί από το 2015. Στην τελευταία τους αναμέτρηση σε Grand Slam, στα ημιτελικά του US Open του 2015, ο Φέντερερ είχε νικήσει με 3-0 σετ (6-4, 6-3, 6-1).

Ο Βαβρίνκα βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και το έδειξε απέναντι στον Τσονγκά. Ο 31χρονος επικράτησε του Γάλλου με 7-6 (2), 6-4, 6-3, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες κυρίως στο πρώτο σετ, ελέγχοντας το παιχνίδι στην συνέχεια. Πλέον, τον χωρίζουν δυο νίκες από το 4ο Grand Slam της καριέρας του.

Να τονίσουμε πως είχε προκριθεί στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam πριν από 3,5 χρόνια, στο US Open του 2013 και έκτοτε έχει δώσει το παρών σε οκτώ ημιτελικούς Grand Slam. Για 3η φορά συμμετέχει στην 4άδα της Μελβούρνης, διεκδικώντας τον δεύτερο τίτλο του μετά το 2014. Αν μη τι άλλο, αναμένεται μια πολύ σπουδαία "εμφύλια" μάχη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ