ΤΕΝΙΣ

Αποκλεισμός για Σαράποβα και Μουγκουρούθα

Αποκλεισμός για Σαράποβα και Μουγκουρούθα

Η Αναστασία Σεβάστοβα απέκλεισε τη Μαρία Σαράποβα στον 4ο γύρο του US Open, ενώ εκτός έμεινε και η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα. Στην 8άδα η Βίνους Ουίλιαμς και η Σλόαν Στίβενς. Τι έγινε στους άνδρες.

Αξιοποιώντας τα πολλά λάθη που έκανε η Μαρία Σαράποβα και πραγματοποιώντας έναν καλό αγώνα από τη μεριά της, η Αναστασία Σεβάστοβα επέστρεψε από σετ πίσω για να κερδίσει την σπουδαία αντίπαλό της και να προκριθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα προημιτελικά του US Open.

Η Σεβάστοβα πέτυχε 21 winners και είχε μόνο 14 αβίαστα λάθη, καθώς με πολλή υπομονή έφερε τον αγώνα εκεί που ήθελε, επικράτησε το δικό της πλάνο και τελικά κατάφερε να κερδίσει την Σαράποβα με 5-7, 6-4, 6-2, εξασφαλίζοντας ένα εισιτήριο για την προημιτελική φάση του αμερικάνικου Grand Slam.

H Σλόαν Στίβενς, η οποία ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό που την άφησε εκτός για 12 μήνες, απέκλεισε και την Γιούλια Γκέργκες με 2-1 σετ, για να προκριθεί για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Grand Slam της πατρίδας της. Θα είναι ο σημαντικότερος προημιτελικός για την 24χρονη Αμερικανίδα από το 2013.

Εξάλλου, έπειτα από ένα καταπληκτικό 3ο σετ, η Βίνους Ουίλιαμς έκαμψε την αντίσταση της Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο και επέστρεψε στα προημιτελικά του US Open ύστερα από δυο χρόνια. Η 37χρονη Αμερικανίδα τενίστρια έφτασε τις 75 νίκες στο Flushing Meadows, εκεί όπου κέρδισε το πρώτο της Grand Slam πριν 17 χρόνια.

Τέλος, η Πέτρα Κβίτοβα έκανε έναν σπουδαίο αγώνα, νίκησε με 2-0 σετ την Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του US Open, για να βγάλει την Ισπανίδα έξω από τη μάχη της κορυφής, που συνεχίζει πάντως να ελπίζει στο Νο1 της WTA, χωρίς όμως να κρατάει την τύχη στα χέρια της.

ΣΤΗΝ 8ΑΔΑ ΟΙ ΣΒΑΡΤΣΜΑΝ ΚΑΙ ΜΠΟΥΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

Στους άνδρες, ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν συνεχίζει να ζει το όνειρό του στη Νέα Υόρκη, καθώς απέκλεισε και τον Λούκας Πούιλ με 3-1 σετ και έκανε γνωστό το πρώτο ζευγάρι των προημιτελικών του US Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Πάμπλο Καρένο Μπούστα.

Με τη σειρά του, παρουσιάστηκε πολύ συγκεντρωμένος και κέρδισε 3 tie-break στη σειρά απέναντι στον Ντένις Σαποβάλοβ, για να προκριθεί στον πρώτο του προημιτελικό στο US Open και δεύτερο σε Grand Slam, μόλις λίγους μήνες μετά από την παρουσία του στους "8" του Roland Garros.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ