ΤΕΝΙΣ

Ανέβηκε στην κορυφή η Πλίσκοβα, τρίτος ο Φέντερερ

Czech Republic's Karolina Pliskova returns to Slovakia's Magdalena Rybarikova during their Women's Singles Match on day four at the Wimbledon Tennis Championships in London Thursday, July 6, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Czech Republic's Karolina Pliskova returns to Slovakia's Magdalena Rybarikova during their Women's Singles Match on day four at the Wimbledon Tennis Championships in London Thursday, July 6, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Η Καρολίνα Πλίσκοβα είναι το νέο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης των γυναικών στο τένις, ενώ ο Φέντερερ ανέβηκε στην τρίτη στους άνδρες και απειλεί τον Μάρεϊ. Άνοδος για Τσιτσιπά και Σάκκαρη.

Πάρα πολλές αλλαγές στην Παγκόσμια κατάταξη του τένις έφερε η ολοκλήρωση του Γουίμπλεντον. Η βασικότερη από αυτές ήταν αυτή στην κορυφή των γυναικών όπου πλέον βρίσκεται εκεί η Καρολίνα Πλίσκοβα.

Η 25χρονη αθλήτρια από την Τσεχία κέρδισε δύο θέσεις και έχοντας πλέον 6855 βαθμούς ξεπέρασε την Αντζελίκ Κέρμπερ και την Σιμόνα Χάλεπ και βρέθηκε στην πρώτη θέση.

Φυσικά, αυτή είναι η πρώτη φορά που η Πλίσκοβα βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκε από το Γουίμπλεντον μόλις στο δεύτερο γύρο από την Ριμπαρίκοβα. Μεγάλη άνοδο είχε και η νικήτρια του τουρνουά, Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα. Η 23χρονη Ισπανίδα κέρδισε δέκα θέσεις και πλέον βρίσκεται στο Νο5, ενώ επανήλθε στην πρώτη δεκάδα και η 37χρονη, Σερένα Γουίλιαμς.

Τεράστιο άλμα έκανε και η Μαγκνταλένα Ριμπαρίκοβα. Η μεγάλη έκπληξη του Γουίμπλεντον κέρδισε 54 θέσεις στην Παγκόσμια κατάταξη και πλέον βρίσκεται στο Νο33.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

Την ίδια ώρα στους άνδρες δεν είχαμε τόσο μεγάλες αλλαγές με εξαίρεση την άνοδο δύο θέσεων του Ρότζερ Φέντερερ. Ο νικητής για όγδοη φορά του Γουίμπλεντον ανέβηκε στην τρίτη θέση και πλέον τον χωρίζουν 1.200 βαθμοί από τον πρώτο Άντι Μάρεϊ και 900 από το δεύτερο Ράφαελ Ναδάλ.

Συγκεκριμένα, ο Φέντερερ έχει 6.545 βαθμούς, ο Ισπανός 7.465 και ο Βρετανός 7.750. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η μάχη για το Νο1 τη κατάταξης αναμένεται να φουντώσει για τα καλά όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε αλλαγή στην κορυφή ακόμα και πριν το Αμερικανικό Όπεν. Στα αξιοσημείωτα της νέας κατάταξης η είσοδος στην πρώτη κατοστάδα του Ρούμπεν Μπέμελμανς με τον Βέλγο να κερδίζει 28 θέσεις.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΣΙΤΣΙΠΑ, ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΣΑΚΚΑΡΗ

Σημαντικό κέρδος είχαν στην ΠΑγκόσμια κατάταξη και οι δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι του ελληνικού τένις. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την είσοδό του στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά κατάφερε να κερδίσει 25 θέσεις και να φτάσει στο 167 της Παγκόσμιας κατάταξης. Η συγκεκριμένη επίδοση είναι φυσικά και η καλύτερη μέχρι στιγμής στην καριέρα του λίγο πριν κλείσει τα 19 του χρόνια.

Την ίδια ώρα κερδισμένη βγήκε και η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε να προχωρήσει τρεις γύρους πριν αποκλειστεί από την Κόντα και αυτό την έβαλε ξανά μέσα στο Τοπ 100. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέβηκε στο Νο 94 της παγκόσμιας κατάταξης με το ρεκόρ της να είναι η 84η θέση.

Το ΤΟΠ 10 στις γυναίκες

Ανέβηκε στην κορυφή η Πλίσκοβα, τρίτος ο Φέντερερ

Το ΤΟΠ 10 στους άνδρες

Ανέβηκε στην κορυφή η Πλίσκοβα, τρίτος ο Φέντερερ

Photo credits: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ