ΤΕΝΙΣ

Ανάμεικτες αντιδράσεις για την επιστροφή της Σαραπόβα

Maria Sharapova of Russia wipes sweat form her face during a tennis match against Christina Mchale of the United States, at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Monday, May 15, 2017. (AP Photo/Andrew Medichini)
Maria Sharapova of Russia wipes sweat form her face during a tennis match against Christina Mchale of the United States, at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Monday, May 15, 2017. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Η Μαρία Σαραπόβα επιστρέφει σε major διοργανώσεις αφού θα παίξει με την Χάλεπ στον πρώτο γύρο του US Open και ορισμένες από τις κορυφαίες τενίστριες κλήθηκαν να σχολιάσουν την επάνοδο της.

Ο αγώνας της χρονιάς στο γυναικείο τένις έχει γίνει η αναμέτρηση της Χάλεπ με την Σαραπόβα. Η Ρωσίδα μετά από 1,5 χρόνο επιστρέφει σε Major διοργανώσεις και ταυτόχρονα καλείται να αντιμετωπίσει μία από τις αθλήτριες που της έχουν ασκήσει μεγάλη κριτική.

Η Χάλεπ έχει εκφραστεί πολλές φορές επικριτικά τόσο για την υπόθεση ντόπινγκ της Σαραπόβα και για το εάν ήξερε ή όχι ότι το "μελδόνιο" είχε μπει στις απαγορευμένες ουσίες, όσο και για την μείωση της ποινής της και την επιστροφή της στα κορτ.

Για αυτή την αναμέτρηση και την επιστροφή της Ρωσίδας στις μεγάλες διοργανώσεις κλήθηκαν να απαντήσουν αρκετές από τις κορυφαίες αθλήτριες του γυναικείου ταμπλό. Η Μάντισον Κις δήλωσε σχετικά: "Δεν νομίζω ότι υπάρχει φίλος του τένις σε ολόκληρο τον κόσμο που δεν θα θέλει να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ας είμαστε ειλικρινείς. Όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν αναπόφευκτο το να επιστρέψει στις Majors διοργανώσεις και να παίξει. Είμαι σίγουρη ότι αυτός ο πρώτος γύρος θα έχει ενδιαφέρον. Όλοι γνώριζαν ότι υπήρχε πιθανότητα αυτό να συμβεί".

"Είναι κάτι καλό για το τουρνουά το γεγονός ότι είναι πίσω και το γεγονός ότι έχει την κλήρωση που είχε στον πρώτο γύρο. Θεωρώ ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Είναι μία αθλήτρια η οποία λειτουργεί ως απόλυτη επαγγελματίας εντός και εκτός κορτ. Σίγουρα είναι καλή σε αυτό. Πιστεύω ότι πάντοτε είναι ένα εξαιρετικό σόου για τους θεατές όταν εκείνη αγωνίζεται" τόνισε από την πλευρά της η Καρολίνα Πλίσκοβα.

Η Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα είπε για την επιστροφή της Σαραπόβα: "Είναι για μία ακόμη φορά κάτι δύσκολο για να απαντηθεί. Θεωρώ όμως πως όταν κάποιος αθλητής έχει αποκλειστεί από μία διοργάνωση πρέπει να δουλέψει σκληρά για να μπορέσει να επιστρέψει και να αγωνιστεί ξανά. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να το αξίζεις και πάλι. Θεωρώ ότι αυτός είναι ο τρόπος. Η Σαραπόβα είναι μία μαχήτρια, με μεγάλη διάθεση και μαχητικό πνεύμα στο κορτ. Μαντεύω ότι οι φίλοι του τένις την ήθελαν και πάλι στα κορτ. Πιστεύω ότι θα βελτιώσει το τουρνουά"

Από την πλευρά της η Βοζνιάκι δεν έδειξε να συμμερίζεται τη ζέση με την οποία αντιμετωπίζουν αρκετοί την επιστροφή της Ρωσίδας και όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε: "Δεν έχω άποψη. Είναι απλά μία παίκτρια όπως όλες οι άλλες του τουρνουά. Εγώ απλά θα κάνω τη δουλειά μου"

Photo credits: AP Photo/Andrew Medichini

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ