ΤΕΝΙΣ

Άλμα στην WTA για Σάκκαρη, ξεπέρασε και τη μητέρα της

Maria Sakkari, of Greece, returns a shot from Venus Williams, of the United States, during the third round of the U.S. Open tennis tournament, Friday, Sept. 1, 2017, in New York. (AP Photo/Seth Wenig)
Maria Sakkari, of Greece, returns a shot from Venus Williams, of the United States, during the third round of the U.S. Open tennis tournament, Friday, Sept. 1, 2017, in New York. (AP Photo/Seth Wenig) AP

Νέο ρεκόρ για την Μαρία Σάκκαρη, ο οποία με "άλμα" έξι θέσεων ανέβηκε στο Νο 42 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά στην καριέρα της, ξεπερνώντας και τη μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου.

Νέο ρεκόρ για την Μαρία Σάκκαρη, ο οποία με "άλμα" έξι θέσεων ανέβηκε στο Νο 42 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά στην καριέρα της. Η WTA ανακοίνωσε την καινούρια λίστα της και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετράει γι' αυτό το επταήμερο 1.197 βαθμούς.

Η 22χρονη ξεπέρασε και το ρεκόρ της μητέρας της, Αγγελικής Κανελλοπούλου, για να γίνει η Ελληνίδα με τη δεύτερη καλύτερη θέση στην ιστορία της WTA, πίσω μονάχα από την Λένα Δανιηλίδου. Η Σάκκαρη τα πήγε πολύ καλά στο τουρνουά της Κωνσταντινούπολης, όπου προκρίθηκε στα ημιτελικά του Istanbul Cup.

H Κανελλοπούλου είχε φτάσει στο Νο 43 του κόσμου το 1987 και για 15 χρόνια ήταν η καλύτερη θέση που είχε ποτέ κάποια Ελληνίδα. Τον Ιούνιο του 2002, η Λένα Δανιηλίδου ανέβηκε στο Νο 38 του κόσμου, ενώ τον Μάιο του 2003 σημείωσε το κορυφαίο ρεκόρ της χώρας μέχρι και σήμερα, καθώς ανέβηκε στο Νο 14 της WTA, το οποίο θα ήθελε να ξεπεράσει στο μέλλον η Σάκκαρη.

AP Photo/Seth Wenig

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ