ΤΕΝΙΣ

Άλλο το χώμα, άλλο το χορτάρι

Jun 24, 2013; London, United Kingdom; Rafael Nadal (ESP) reacts during his match against Steve Darcis (BEL) on day one of the 2013 Wimbledon Championships at the All England Lawn Tennis Club. Mandatory Credit: Susan Mullane-USA TODAY Sports ORG XMIT: USATSI-133408 ORIG FILE ID:  20130624_jla_au2_018.jpg
Jun 24, 2013; London, United Kingdom; Rafael Nadal (ESP) reacts during his match against Steve Darcis (BEL) on day one of the 2013 Wimbledon Championships at the All England Lawn Tennis Club. Mandatory Credit: Susan Mullane-USA TODAY Sports ORG XMIT: USATSI-133408 ORIG FILE ID: 20130624_jla_au2_018.jpg USA TODAY SPORTS

Ανέτοιμος στο χορτάρι ο Ράφα Ναδάλ γνώρισε την ήττα από τον Γερμανό Ντάστιν Μπράουν στο "Gerry Weber Open" στο Άλε. Θύμα έκπληξης έπεσε στο Κουίνς και ο Άντι Μάρεϊ.

Ξεκούραση, όχι τουρνουά χρειαζόταν ο Ράφα Ναδάλ μετά την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός για ένατη φορά. Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο είχε δώσει το λόγο του στον ιδιοκτήτη του τουρνουά και ταξίδεψε στη Γερμανία για να παίξει στο Άλε.

Μόνο που στον πρώτο του αγώνα στο χόρτο βρισκόταν σε... άλλο γήπεδο και γνώρισε ήττα-έκπληξη από τον Γερμανό Ντάστιν Μπράουν με 6-4, 6-1 σε 59 λεπτά.

" Γνώριζα πως το αποτέλεσμα εδώ δεν θα ήταν ιδανικό", αρκέστηκε να πει ο Ισπανός κατά την έξοδο του από το κεντρικό κορτ. Το στάδιο "Gerry Weber" είναι ένα πιστό αντίγραφο του διασημότερου γηπέδου τένις στον κόσμο και έχει τη δική του ανοιγόμενη οροφή από το 2007!

Για τον Ντάστιν Μπράουν που έχει το παρατσούκλι "Dreddy" εξαιτίας των dreadlocks στα μαλλιά του, είναι η σπουδαιότερη νίκη στην καριέρα του. Παίζει σερβίς-βολέ και βρίσκεται στο Νο85 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ούτε φέτος λοιπόν θα αναμετρηθούν ο Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό. Ο Φέντερερ που διεκδικεί τον έβδομο τίτλο του στο "μικρό Γουίμπλεντον" ξεκίνησε νικηφόρα τη σεζόν στο χόρτο μετά την επικράτηση του με 6-7 (8-10), 6-4, 6-2 του Πορτογάλου Ζοάο Σούσα.

Νίκησε και ζήτησε συγνώμη

Ο Τσέχος Ράντεκ Στέπανεκ, επονομαζόμενος και "σκουλήκι", έσπασε το αήττητο του Άντι Μάρεϊ. Ο Σκωτσέζος είχε να χάσει από τον τελικό του Γουίμπλεντον το 2012 στο χόρτο. Ο Στέπανεκ αναδείχθηκε νικητής με 7-6 (12-10), 6-2 τον Μάρεϊ και στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ζήτησε συγνώμη από τους Βρετανούς γιατί νίκησε τον αγαπημένο τους παίκτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ