ΤΕΝΙΣ

7.464$ το λεπτό ο Τζόκοβιτς

7.464$ το λεπτό ο Τζόκοβιτς

Νο1, νικητής στους τελικούς του Λονδίνου και μάλιστα αήττητος. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει ακόμα ένα λόγο για να χαμογελάει, βλέποντας την επιταγή που αντιστοιχεί στον νικητή.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε δίχως αγώνα το βαρύτιμο τρόπαιο των τελικών της ATP μετά την αποχώρηση του Ρότζερ Φέντερερ εξαιτίας τραυματισμού.

Ο Σέρβος είχε εξασφαλίσει ήδη την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη στο Λονδίνο. Αήττητος για τέσσερις αγώνες έγινε πλουσιότερος κατά 2.075.000 δολάρια την περασμένη εβδομάδα.

Ο κορυφαίος τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη έμεινε στο κορτ τέσσερις ώρες και 38 λεπτά, έτσι τα χρηματικά έπαθλα του αντιστοιχούν σε 7.464 δολάρια το λεπτό.

Την τελευταία φορά που είχε βρεθεί στο Λονδίνο για τις ανάγκες του Γουίμπλεντον είχε κερδίσει μια περιουσία για την... προίκα του μικρού Στεφάν.

Η κατάκτηση του Γουίμπλεντον για δεύτερη φορά είχε κάνει πλουσιότερο τον Τζόκοβιτς κατά 2.750.000 δολάρια. Τότε είχε δουλέψει περισσότερο, 19 ώρες σε επτά αγώνες, κερδίζοντας 2.401 δολάρια το λεπτό.

Φέτος ο Τζόκοβιτς κέρδισε 14.269.462 δολάρια σε χρηματικά έπαθλα, περισσότερα από κάθε άλλο τενίστα στην ιστορία της ATP μόλις σε μια σεζόν. Συνολικά στην καριέρα του έχει κατακτήσει 72.403.908.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ