ΤΕΝΙΣ

10+1 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τον Novak Djokovic

10+1 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τον Novak Djokovic

O Srdjan Djokovic, πατέρας του Novak no1 στο παγκόσμιο τένις, θα μιλήσει στο κορυφαίο αθλητικό συνέδριο! Διαβάστε στο Sport24.gr 10+1 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τον κορυφαίο τενίστα της εποχής.

O Srdjan Djokovic ήταν και είναι πάντα δίπλα στο πλευρό του Novak και όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Nole, έχει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία του και την κατάκτηση της κορυφής. Από την πρώτη στιγμή που ο Srdjan αντιλήφθηκε το ταλέντο του έκανε τα πάντα για να πάρει ο μικρός την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση, ενώ παράλληλα στεκόταν δίπλα του χωρίς να τον επηρεάζει, αποφεύγοντας τα λάθη που κάνουν αρκετοί γονείς.

Η εμπειρία του Srdjan δίπλα στον Novak και πως μεγαλώνει και γιγαντώνεται ένας αθλητής παγκόσμιας εμβέλειας είναι μια μικρή γεύση για τα όσα θα εξηγήσει στο Game Changer , το πρώτο αθλητικό συνέδριο που διοργανώνει η 24 Media, στις 18 Απριλίου στο Χίλτον .

Το συνέδριο Game Changer In Sports διοργανώνεται από την 24MEDIA σε συνεργασία με την εταιρεία επικοινωνίας SYMEON G. TSOMOKOS .

  1. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεκίνησε να ασχολείται με το τένις σε ηλικία 4 ετών, χάρη σε μία από τις καλύτερες προπονήτριες τένις, τη Γέλενα Γκέντσιτς. Στον Τζόκοβιτς άρεσε να παρακολουθεί τις προπονήσεις ενός προπονητικού καμπ της Γκέντσιτς στο όρος Κοπάονικ, όπου οι γονείς του είχαν ένα φαστφουντάδικο. Μία μέρα, η Γκέντσιτς τον φώναξε στο κορτ να δοκιμάσει την τύχη του και κάπως έτσι έγινε το πρώτο βήμα.
  2. Σε ηλικία 13 ετών, μετά από προτροπή της Γκέντσιτς, οι γονείς του Τζόκοβιτς, τον έστειλαν στο Μόναχο ώστε να προπονηθεί στην ακαδημία τένις του Νίκολα Πίλιτς. Για τέσσερα χρόνια πηγαινοερχόταν μεταξύ Γερμανίας και Σερβίας.
  3. Στο πρώτο ATP τουρνουά που κατέκτησε, σε ηλικία 19 ετών, το έπαθλο ήταν ένα... iPod! Αυτό συνέβη το 2006 στην ολλανδική πόλη Άμερσφορτ, της οποίας το τουρνουά μεταφέρθηκε αργότερα στη Σερβία, με διοργανωτές την οικογένεια του "Νόλε".
  4. Έχει δύο μικρότερους αδερφούς, τον Μάρκο και τον Τζόρτζε, οι οποίοι επίσης είναι τενίστες, αλλά χωρίς σημαντικές διακρίσεις.
  5. Όπως ο Ρότζερ Φέντερερ, έτσι και ο Τζόκοβιτς λατρεύει την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Εκτός από σερβικά, μιλά επίσης πολύ καλά αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ιταλικά. Επιπλέον, ως λάτρης της λογοτεχνίας, σε κάθε τουρνουά κουβαλά μαζί του 2-3 βιβλία για να χαλαρώνει στον ελεύθερο χρόνο του. Επίσης, είναι φαν της κλασικής μουσικής.
  6. Γνώρισε τη σύζυγό του, Γέλενα Ρίστιτς, στο λύκειο και είναι μαζί από το 2005. Αρραβωνιάστηκαν το Σεπτέμβριο του 2013, ενώ τον Ιούλιο του 2014 παντρεύτηκαν στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου στο Μαυροβούνιο. Τρεις μήνες μετά, γεννήθηκε ο γιος τους, Στέφαν.
  7. Λατρεύει να κάνει μιμήσεις άλλων τενιστών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι φίλοι του. Μετά τη νίκη του στον προημιτελικό του US Open του 2007 απέναντι στον Κάρλος Μογιά, διασκέδασε το κοινό μιμούμενος τον Ραφαέλ Ναδάλ και τη Μαρία Σαραπόβα. Δύο χρόνια αργότερα, έκανε το ίδιο με τον Τζον Μάκενρο.
  8. Είναι φανατικός οπαδός του Ερυθρού Αστέρα, της Μίλαν και της Μπενφίκα.
  9. Είναι πολύ καλός φίλος με τη Σέρβα τενίστρια Άνα Ιβάνοβιτς από μικρά παιδιά, αφού ο θείος του Τζόκοβιτς είχε πολύ καλή σχέση με τον πατέρα της Ιβάνοβιτς.
  10. Του αρέσει πάρα πολύ η πίτσα, αλλά τα τελευταία πέντε χρόνια, λόγω σωστής διατροφής, δεν έχει φάει ούτε κομμάτι. Μάλιστα οι γονείς του, Σρτζαν και Ντιγιάνα, είναι ιδιοκτήτες πιτσαρίας, ενώ το 2009 άνοιξαν ένα εστιατόριο με το όνομα "Novak". Καταλαβαίνετε λοιπόν το δράμα του όταν ανακάλυψε πως είναι αλλεργικός στη γλουτένη και αναγκάζεται να καταναλώνει πλέον τροφές που δεν την περιέχουν.
  11. Υπεραγαπά τα σκυλιά και ιδιαίτερα το πουντλ του, τον Πιέρ. Κατά τη διάρκεια του Ρολάν Γκαρός, καθόταν σε ένα παριζιάνικο καφέ και τάιζε τον σκύλο του... γιαπωνέζικο φαγητό! Μάλιστα, ο Τζόκοβιτς στενοχωριέται που ο Πιέρ δεν μπορεί να τον ακολουθεί στα ταξίδια του στο Λονδίνο για το Γουίμπλεντον, λόγω των αυστηρών κανόνων που υπάρχουν στη μεταφορά ζώων.
10+1 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τον Novak Djokovic
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ