ΣΤΙΒΟΣ

Υποψήφια για αθλήτρια της χρονιάς η Στεφανίδη

Υποψήφια για αθλήτρια της χρονιάς η Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι υποψήφια από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για τον τίτλο της αθλήτριας της χρονιάς στις γυναίκες. Υποψήφιοι στους "ανερχόμενους αθλητές" οι Μουζενίδης και Καραλής.

Μία ακόμα τιμητική διάκριση περιμένει την Κατερίνα Στεφανίδη σε μία ονειρεμένη χρονιά για εκείνη. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στο άλμα επί κοντώ συγκαταλέγεται στις αθλήτριες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της καλύτερης αθλήτριας στην ψηφοφορία που διεξάγει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Τι έκανε φέτος η Ελληνίδα αθλήτρια για να αξίζει αυτή την υποψηφιότητα; Πήρε χρυσό στους Ολυμπιακούς και στο Ευρωπαϊκό, χάλκινο στο Παγκόσμιο και βελτίωσε τα ατομικά της ρεκόρ κατά 13 εκατοστά στον κλειστό στίβο και κατά 15 στον ανοικτό (Πανελλήνια ρεκόρ σε κλειστό 4.90 και ανοικτό 4.86).

Αντίπαλες της στην ψηφοφορία είναι οι Ρουθ Μπεϊτία (Ισπανία/ύψος), Σάντρα Πέρκοβιτς (Κροατία/δισκοβολία), Ανίτα Βλόνταρτσικ (Πολωνία/σφυροβολία), Ναφισάτου Τιάμ (Βέλγιο/έπταθλο), Σάρα Κόλακ (Κροατία/ακοντισμός), Ντάφνε Σίπερς (Ολλανδία/100μ.-200μ.), Ιβάνα Σπάνοβιτς (Σερβία/μήκος), Σάρα Σλοτ Πέτερσεν (Δανία/400μ.εμπ.) και Ανίτα Μάρτον (Ουγγαρία/σφαιροβολία).

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν είναι η μοναδική μας εκπρόσωπος στη σχετική ψηφοφορία. Στην κατηγορία των ανερχόμενων αθλητών συγκαταλέγονται δύο από νέα μεγάλα αστέρια του ελληνικού στίβου. Ο λόγος για τους Εμμανουήλ Καραλή και Οδυσσέα Μουζενίδη. Ο πρώτος βελτίωσε τρεις φορές φέτος την καλύτερη επίδοση στον κόσμο στο επί κοντώ στην κατηγορία των Παίδων και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το ίδιο έκανε και ο Μουζενίδης στη σφαιροβολία κάνοντας παράλληλα Πανελλήνιο ρεκόρ.

Η ψηφοφορία διεξάγεται στα social media της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και ένα like αρκεί για να στείλετε στην κορυφή τους Έλληνες αθλητές.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ