ΣΤΙΒΟΣ

Υποδειγματικό ντεμπούτο για τον Λούη Τσάτουμα

Υποδειγματικό ντεμπούτο για τον Λούη Τσάτουμα
INTIME SPORTS

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στη σεζόν ο Λούης Τσάτουμας ο οποίος πήδηξε στα 8.05μ. και έπιασε το όριο στο άλμα εις μήκος για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πράγας.

Με νίκη στο διεθνές μίτινγκ "Ρωσικός Χειμώνας" ξεκίνησε τη σεζόν ο Λούης Τσάτουμας. Ο "ασημένιος" πρωταθλητής Ευρώπης "προσγειώθηκε" στα 8,05 μ. και έδειξε στο σωστό δρόμο ενόψει της συνέχειας.

Ο πρωταθλητής μας ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 7,69 μ., στο δεύτερο άλμα του πέτυχε 8,05 μ. και ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 7,95 μ, και 7,94 μέτρα (στο συγκεκριμένο μίτινγκ οι αθλητές στα οριζόντια άλματα κάνουν τέσσερις προσπάθειες).

Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού πέτυχε τον αρχικό του στόχο που ήταν μια επίδοση καλύτερη από τα 8,00 μέτρα, ενώ παράλληλα "ξεμπέρδεψε" με το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας. Το 8,05 μ. είναι η τρίτη επίδοση στον κόσμο και η δεύτερη στην Ευρώπη. Ο Τσάτουμας θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, διοργάνωση στην οποία αναμένεται να είναι σε ακόμη καλύτερη κατάσταση.

Στον ίδιο αγώνα πήρε μέρος και ο Γιώργος Τσάκωνας, που ήταν 5ος με 7,51 μέτρα. Ο 27χρονος είχε δύο άλματα στα 7,51 μ. , 7,48 μ. στην τρίτη του προσπάθεια και 7,47 μ. στην τέταρτη και τελευταία. Δεύτερος ήταν ο Ρώσος Παβέλ Σαλίν με 7,94 μ. και τρίτος ο Σεργκέι Μιχαιλόβσκι με 7,79 μέτρα.

Πτήση για Πράγα από τον Κώστα Μπανιώτη

Μετά το ξεμούδιασμα της περασμένης εβδομάδας στο υπόγειο του ΠΑΛΑΙ, όπου ολοκλήρωσε με 2,20 μ., ο Κώστας Μπανιώτης έδειξε τις δυνατότητες του σε ένα από τα καλύτερα μίτινγκ της Ευρώπης. Ο Ελληνας πρωταθλητής του ύψους ξεπέρασε τα 2,28 μ. στον "Ρώσικο Χειμώνα", βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας.

Ο Μπανιώτης ξεκίνησε τον αγώνα του στα 2,15 μ., συνέχισε στα 2,20 μ., έκανε ένα άκυρο άλμα στα 2,24 μ. και πέρασε με την πρώτη τα 2,28 μέτρα. Επειτα ο πήχης τοποθετήθηκε στα 2,31 μ., ύψος που αυτή τη φορά ο Μπανιώτης δεν κατάφερε να ξεπεράσει, σίγουρα όμως θα έχει την ευκαιρία να το κάνει στους επόμενους αγώνες του. Ο Μπανιώτης κατέλαβε την τρίτη θέση πίσω από τους Σεμένοφ και Τσιπλάκοφ, που ξεπέρασαν τα 2,31 μέτρα.

Στην ίδια διοργάνωση πήρε μέρος και η Εφη Κολοκυθά, που κατέλαβε την έκτη θέση άλμα στα 6,06 μέτρα. Η αθλήτρια του Μάκη Πάντου είχε στα δύο πρώτα άλματα πέτυχε 5,78 μ. και 5,95 μ. και στο τρίτο της ήταν άκυρη. Η αθλήτρια θα έχει την ευκαιρία στους επόμενους αγώνες της να κυνηγήσει ακόμη καλύτερα άλματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ