ΣΤΙΒΟΣ

"Xρυσός" ο Τεντόγλου στο μήκος στο Ευρωπαϊκό κ-20

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΕΦΗΒΩΝ -ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΕΦΗΒΩΝ -ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI EUROKINISSI SPORTS

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου θα ανέβει ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου κ-20 που διεξάγεται στο Γκροσέτο.

Αποτελεί έναν από τους ανερχόμενους άλτες του μήκους στην Ευρώπη. Στα 19 του, ο Μίλτος Τεντόγλου παρουσιάζει την βελτίωση, την εξέλιξη και την πρόοδο που θα πρέπει να έχεις ένας αθλητής με το ταλέντο του.

Η νίκη του την Παρασκευή (21/7) στον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με άλμα στα 8,07 μ. ήρθε απόλυτα φυσιολογικά, δεδομένου του ότι ήταν μακράν ο καλύτερος από τους μετέχοντες. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι "προσγειώθηκε" δύο φορές στα 8,07 μ. στο πρώτο και δεύτερο άλμα του, ήταν άκυρος στο τρίτο και το πέμπτο και πέτυχε 7,91 μ. στο τέταρτο, ενώ στο έκτο και τελευταίο σημείωσε επίδοση 7,78 μέτρα.

Η νίκη του Τεντόγλου έχει και σημειολογική αξία, καθώς στην ίδια διοργάνωση, στην ίδια πόλη ένας άλλος σπουδαίος Ελληνας άλτης του μήκους κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Το 2001 ο Λούης Τσάτουμας "προσγειώθηκε" στα 7,98 μέτρα στην αντίστοιχη διοργάνωση και πανηγύρισε την πρώτη μεγάλη διάκριση της καριέρας του. Ο Τεντόγλου κατέκτησε το 24ο ελληνικό μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού και το έκτο χρυσό. Παράλληλα ο νεαρός έκλεισε τον κύκλο του στην κατηγορία των εφήβων με ένα χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ένα χάλκινο σε Παγκόσμιο, από πέρυσι στο Μπίντγκοζ.

Όγδοος με ατομικό ρεκόρ ο Μαντζουρογιάννης

Εξαιρετικό αγώνα έκανε και ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, που κατέκτησε την όγδοη θέση με 7,74 μέτρα. Ο αθλητής βελτίωσε δύο φορές στη διάρκεια του τελικού το ατομικό του ρεκόρ, αφού πριν το 7,74 μ. στην έκτη προσπάθεια είχε πετύχει 7,72 μ. στην τρίτη προσπάθεια, επίδοση που τον έβαλε στην οχτάδα. Ο αθλητής του Παύλου Σκορδίλη ξεκίνησε την προετοιμασία του μετά το χειμώνα, εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού, ωστόσο κατάφερε να βρει το δρόμο προς τις καλές επιδόσεις. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιάκουμπ Αντεζάκ με 8,02 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ και το χάλκινο ο Σάντος με 7,96 μέτρα.

Η τελική κατάταξη

1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.07μ.

2. Γιακούμπ Αντρέιτσακ (Πολωνία) 8.02μ. ατομικό ρεκόρ

3. Έκτορ Σάντος (Ισπανία) 7.96μ. ατομικό ρεκόρ

4. Ουλαντζιλάου Μπουλακάου (Λευκορωσία) 7.85μ. ατομικό ρεκόρ

5. Ένζο Οντεμπάρ (Γαλλία) 7.79μ. ατομικό ρεκόρ

6. Ματέους Ροζάνσκι (Πολωνία) 7.78μ. ατομικό ρεκόρ

7. Χαν Κρίστιαν Χάουσενμπεργκ (Εσθονία) 7.78μ. ατομικό ρεκόρ

8. Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης (Ελλάδα) 7.74μ. ατομικό ρεκόρ

Όγδοος ο Κορακίδης στον τελικό της σφυροβολίας

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Γιώργος Κορακίδης στον τελικό της σφυροβολίας. Ο αθλητής του Γιάννη Χρίστογλου κατέλαβε την όγδοη θέση με καλύτερη βολή στα 72,52 μ., από την δεύτερη του προσπάθεια. Ο αθλητής είχε μία ακόμη έγκυρη βολή στα 69,51 μ., ενώ οι υπόλοιπες προσπάθειες του ήταν άκυρες. Ο Κορακίδης ολοκλήρωσε επιτυχημένα την παρουσία του στη διοργάνωση, αφού πέτυχε τον στόχο του, που ήταν μια θέση στον τελικό και παράλληλα κινήθηκε σε επιδόσεις κοντά στο ρεκόρ του.

Νικητής με ρεκόρ διοργάνωσης ήταν ο Λιμπ Πισκούνοβ με 81,75 μ. και ακολούθησαν οι Σιμάνοβθιτς (77,74 μ.) και Ράμπα (75,95 μ,.)

Την παρουσία της στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση της καριέρας της, ολοκλήρωσε σήμερα η Ελένη Γκέλη στο έπταθλο Νεανίδων. Η αθλήτρια της Δέσποινας Πάκου κατέλαβε την 22η θέση με 5.099 β. σημειώνοντας την δεύτερη ημέρα των αγώνων 5,51 μ. στο μήκος 45,73 μ. στον ακοντισμό και 2.28.36 στα 800 μέτρα. Η Γκέλη μπορεί να μην κατάφερε να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ, σε κάθε περίπτωση όμως έδειξε πως είναι μια αθλήτρια με χαρακτηριστικά, που της επιτρέπουν να σκέφτεται καλύτερες εμφανίσεις στο μέλλον.

Photo Credits: Eurokinissi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ