ΣΤΙΒΟΣ

Χρυσό στο Ευρωπαϊκό ο Μουζενίδης

Χρυσό στο Ευρωπαϊκό ο Μουζενίδης

Με βολή στα 21,51μ. ο Οδευσσέας Μουζενίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων / Κορασίδων που διεξάγεται στην Τιφλίδα.

Το πρώτο μετάλλιο της χώρας και μάλιστα χρυσό, στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων/Κορασίδων κατέκτησε σήμερα ο Οδυσσέας Μουζενίδης στην σφαιροβολία, στη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης στην Τιφλίδα.

Ο ταλαντούχος αθλητής κατάφερε στον αγώνα στόχο να ξεπεράσει τον αυτό του, να κάνει αυτό που μπορεί καλύτερα: να ρίξει μακριά τη σφαίρα και φυσικά να πανηγυρίσει στην έναρξη της αθλητικής του καριέρας, μια σπουδαία διάκριση.

Ο νεαρός από την αρχή του αγώνα ήταν μέσα στα μετάλλια, ωστόσο στην πέμπτη του προσπάθεια φρόντισε να κάνει ξεκάθαρο πως δικαίως είναι ο κορυφαίος σφαιροβόλος της Ευρώπης στην κατηγορία του. Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριόφ έστειλε τη σφαίρα στα 21,51 μ. και βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ήτα 21,41 μ. από τα Σιθώνεια. Ο Μουζενίδης ξεκίνησε τον αγώνα του στα 19,99 μ. συνέχισε στα 21,02 μ. είχε δύο άκυρες προσπάθειες το 21,51 μ. και έκλεισε τον αγώνα του με άκυρη. Δεύτερος με φετινό ρεκόρ ήταν ο Ντμίτρι Καρπούκ (Λευκορωσία) με 21,24 και τρίτος με την ίδια επίδοση ο Φιλανδός Ερο Αχόλα.

Ο Μουζενίδης για δεύτερη φορά στη θερινή σεζόν ολοκλήρωσε αγώνα με βολή πάνω από τα 21,00 μ. και για ένατη πάνω από τα 20,00 μέτρα! Τον αγώνα του Μουζενίδης στήριξαν όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής, ενώ με το τέλος του αποθέωσαν τον 16χρονο ρίπτη από την Χαλκιδική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ