ΣΤΙΒΟΣ

Χρυσό ο Ντρούιν, έμειναν χαμηλά Μπανιώτης και Χονδροκούκης

Χρυσό ο Ντρούιν, έμειναν χαμηλά Μπανιώτης και Χονδροκούκης

Μετά από μπαράζ, ο Ντέρεκ Ντρούιν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος περνώντας τα 2.34μ. Χαμηλές πτήσεις για Μπανιώτη και Χονδροκούκη.

Ο Κώστας Μπανιώτης ολοκλήρωσε νωρίτερα από ότι θα ήθελε την παρουσία του στο 15ο Παγκόσμιο Πρωάθλημα του Πεκίνου καταλαμβάνοντας την 14η θέση με 2,20 μέτρα. Παρόλα αυτά ο πρωταθλητής μας θα πρέπει να νιώθει ικανοποιημένος με την παρουσία του στη διοργάνωση, καθώς ήδη είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση στον προκριματικό, όπου με 2,31 μ. βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ.

Ο Μπανιώτης ξεπέρασε με την δεύτερη τα 2,20 μ. κι έπειτα δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 2,25 μέτρα. Σε κάθε περίπτωση ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου ολοκλήρωσε επιτυχημένα την παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου και πλέον μπορεί να σκέφτεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Ο Ντέρεκ Ντρούιν ήταν νικητής στο ύψος των ανδρών με 2,34 μ. στη διαδικασία των μπαράζ. Ο Καναδάς, ο οποίος ήταν χάλκινος πριν δύο χρόνια στη Μόσχα ξεπέρασε με την πρώτη τα 2,20 μ., 2,25 μ., 2,29 μ. και 2,33 μ. και στη συνέχεια απέτυχε στα 2,36 μ., ύψος στο οποίο δεν τα κατάφεραν και οι Μπονταρένκο και Γιανγκ. Οι τρεις αθλητές δοκίμασαν αρχικά στα 2,36 μ., όπου κανείς τους δεν κατάφερε να έχει επιτυχημένο άλμα, στη συνέχεια ο πήχης κατέβηκε στα 2,34 μ., όπου μόνο ο Καναδάς ήταν έγκυρος. Οι δύο άλλοι αθλητές ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Η έκπληξη του αγώνα ήταν ο Μουτάζ Μπαρσίμ, που έμεινε τέταρτος με 2,33 μέτρα. Στον ίδιο τελικό πήρε μέρος και ο Δημήτρης Χονδροκούκης, όπου κατέλαβε την 11η θέση με 2,25 μ.

Αναλυτικά η τελική κατάταξη:

Χρυσό ο Ντρούιν, έμειναν χαμηλά Μπανιώτης και Χονδροκούκης

Το άλμα του Ντρούιν που του χάρισε το χρυσό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ