ΣΤΙΒΟΣ

Χάλκινο για την Μαλταμπέ στο Ευρωπαϊκό

Χάλκινο για την Μαλταμπέ στο Ευρωπαϊκό

Οι επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων συνεχίζονται με την Δέσποινα Μαλταμπέ να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο ύψος με άλμα στα 1,75μ.

Η επόμενη γενιά του ελληνικού στίβου κερδίζει τις εξετάσεις που δίνει στην μακρινή Τιφλίδα και γράφει ιστορία με τα μοναδικά της επιτεύγματα. Η ελληνική ομάδα έφτασε ήδη τα τέσσερα μετάλλια, αφού μετά τα χρυσά των Μουζενίδη και Μαντζουρογιάννη και το ασημένιο του Αντώμη Μέρλου ήταν σειρά της Δέσποινας Μαλταμπέ να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων.

Η αθλήτρια του Δημήτρη Δαμασκηνού έκανε πολύ καλό αγώνα, αφού πέρασε με την πρώτη τα 1,65 μ., 1,70 μ., 1,75 μ. κι έπειτα απέτυχε στα 1,79 μέτρα. Η Μάγια Νίλσον και η Ούρτε Μπαιστούτε από την Λιθουανία ήταν οι μόνος που πέρασαν το 1,79 μέτρα. Το χρυσό μετάλλιο πήγε στην Νίσλον (Σουηδία) που ξεπέρασε τα 1,82 μέτρα. Η Μαλταμπέ ταξίδεψε στην Τιφλίδα με 1,77 μ., επίδοση που προσπάθησε να βελτιώσει.

Ο Αρης Δρίτσας ήταν πολύ δυνατός στο πρώτο μισό των 400 μ. εμπ. όπου ήταν σταθερά μέσα στην πρώτη τριάδα, ωστόσο μετά το έβδομο εμπόδιο άρχισε να υποχωρεί και τερμάτισε τελικά έκτος με 52.78, επίδοση οριακά στο ατομικό του ρεκόρ (52.77). Σε κάθε περίπτωση ο αθλητής πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία και μπόρεσε μέσα σε λίγες ημέρες να κάνει τρεις δυνατές κούρσες.

Ο εμποδιστής του Κώστα Ηλία έδειξε πως έχει τη δυνατότητα να κυνηγήσει καλές εμφανίσεις και στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Νικητής κυριολεκτικά πάνω στο νήμα ήταν ο Αλεσάντρο Σιμπίο που αναπτύχθηκε πολύ στα τελευταία 15 μέτρα και "έκλεψε" το χρυσό μετάλλιο από τον Αλειχ Πόρας (Ισπανία-51.56). Τρίτος ήταν ο Εμίλ Αγκεκουμ (Γερμανία- 51.80).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ