ΣΤΙΒΟΣ

Ωραίοι ως Έλληνες στο Βελιγράδι

Ωραίοι ως Έλληνες στο Βελιγράδι

Το Sport24.gr κάνει τον απολογισμό της ελληνικής παρουσίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου η οποία σφραγίστηκε με την κατάκτηση των μεταλλίων από τους Στεφανίδη, Φιλιππίδη και Παπαχρήστου.

Με τρία μετάλλια (1 χρυσό, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο) ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι. Οι Έλληνες αθλητές επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και ανέβασαν την ελληνική συγκομιδή στα 29 μετάλλια στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Το Sport24.gr κάνει τον απολογισμό της ελληνικής παρουσίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου η οποία σφραγίστηκε με την κατάκτηση των μεταλλίων από τους Στεφανίδη, Φιλιππίδη και Παπαχρήστου.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2017 (Nebojsa Parausic / Eurokinissi Sports)
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2017 (Nebojsa Parausic / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στεφανίδη, οι αιθέρες της ανήκουν

Ό,τι και να γράψει κανείς για την Κατερίνα Στεφανίδη είναι πια λίγο. Από το 2014 κατακτά τουλάχιστον ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Τον τελευταίο ένα χρόνο έχει κατακτήσει τέσσερα τα τρία από τα οποία χρυσά. Η αρχή έγινε πέρσι στο Πόρτλαντ με το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ακολούθησε το χρυσό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Άμστερνταμ και το κερασάκι στην τούρτα ήταν το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Τώρα, πήγε στο Βελιγράδι ως το απόλυτο φαβορί και δικαίωσε πανηγυρικά τον τίτλο της. Με έξυπνη στρατηγική άφησε πίσω της την Ρίζιχ η οποία έκανε τον αγώνα της ζωής (δύο φορές βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ) και με καλύτερη επίδοση στα 4,85μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο κάνοντας παράλληλα την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο. Αυτή, μάλιστα, ήταν η τέταρτη φορά στην καριέρα της που η Στεφανίδη είχε άλμα μεγαλύτερο από 4,85 δείγμα του ότι πλέον οι αιθέρες της ανήκουν.

Η Στεφανίδη ήταν δεύτερη πριν δύο χρόνια στη Πράγα και πλέον βάζει πλώρη για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού, προκειμένου να κατακτήσει το μοναδικό μετάλλιο που λείπει από το βιογραφικό της.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2017 (Eurokinissi Sports)
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2017 (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Φιλιππίδης, το πρώτο μεγάλο άλμα σε σπουδαίο αγώνα

Βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές του επί κοντώ αφού είναι πιστός στο ραντεβού του σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Στο Σόποτ πριν από τρία χρόνια είχε καταφέρει να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 5.80μ. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο του άλμα σε μεγάλη διοργάνωση.

Ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής βρισκόταν πάντοτε κοντά στα μετάλλια στις περισσότερες διοργανώσεις όμως εκείνο που του έλειπε ήταν το μεγάλο άλμα που θα τον ανέβαζε στο βάθρο. Αυτό έκανε στο Βελιγράδι και με εντυπωσιακό μάλιστα τρόπο. Ο Φιλιππίδης αν και ξεκίνησε τον αγώνα του με χαμένο άλμα στα 5,35 μ. συνέχισε απόλυτα εύστοχα στα 5.50 μ., 5,60 μ. και 5,70 μέτρα. Ο 31χρονος στη συνέχεια έκανε ένα άκυρο άλμα στο 5,75 μ., την ίδια ώρα που τρεις αθλητές είχαν περάσει το ύψος με την πρώτη κι έτσι επέλεξε να πάρει το ρίσκο και να συνεχίσει στα 5,80 μέτρα. Η απόφαση τον δικαίωσε, αφού πέρασε αυτό το ύψος με τη δεύτερη. Σε εκείνο το σημείο ο Φιλιππίδης έκανε την υπέρβαση και πέρασε με την πρώτη τα 5,85 μ. κάνοντας νέο Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου.

Ο Φιλιππίδης αγωνίστηκε για έκτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και μετείχε για τρίτη φορά σε τελικό αφού ήταν 4ος το 2013 και 5ος το 2011 και το 2015 στην Πράγα.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2017 (Nebojsa Parausic / Eurokinissi Sports)
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2017 (Nebojsa Parausic / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Παπαχρήστου, η επιστροφή της Βούλας

Η Βούλα Παπαχρήστου επέστρεψε στην αγωνιστική δράση το 2015 μετά τη γέννηση της κόρης της και η επιστροφή της στην ενεργό δράση έχει γίνει αν μη τι άλλο με εντυπωσιακό τρόπο. Πριν από περίπου ένα χρόνο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στο Πόρτλαντ, τρίτη ήταν και στο Ευρωπαϊκό Ανοιχτού στο Αμστερνταμ, ενώ ήταν όγδοη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου πήγε με όνειρα για ακόμα ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Στον προκριματικό πέρασε με το πρώτο της μόλις άλμα και έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Στον τελικό η Παπαχρήστου είχε καλύτερη επίδοση στα 14,24 μ., που της έδωσε την τρίτη θέση, σε έναν αγώνα, όπου κατάφερε να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ δύο φορές. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα της με 14,04 μ., συνέχισε με 14,20 μ. και 14,24 μ., ενώ το τελευταίο έγκυρο άλμα της ήταν το τέταρτο όπου μετρήθηκε 14,17 μέτρα.

Η Παπαχρήστου κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, στην τέταρτη συμμετοχή της στη διοργάνωση και στην τρίτη σε τελικό και πλέον κάνει σχέδια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού.

Ωραίοι ως Έλληνες στο Βελιγράδι
EUROKINISSI SPORTS

Άφησε υποσχέσεις για το μέλλον ο Καραλής

Είναι δίχως αμφιβολία το επόμενο μεγάλο όνομα του ελληνικού στίβου γενικότερα και του επί κοντώ ειδικότερα. Ο Εμμανουήλ Καραλής στα 17του χρόνια συμμετείχε για πρώτη φορά σε μία μεγάλη διοργάνωση και αυτό είναι το μεγαλύτερο όφελος του για το μέλλον.

Ο έφηβος άλτης έγινε ο νεαρότερος επικοντιστής που μετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και έδειξε πως στο μέλλον θα έχει την ευκαιρία για ακόμη καλύτερες εμφανίσεις. Ο Καραλής ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,35 μ. και 5,50 μ. και απέτυχε στα 5,60 μέτρα. Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου πλεόν στρέφει την προσοχή του στους αγώνες του ανοιχτού.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ EUROKINISSI SPORTS

Άτυχες οι Πεσιρίδου και Σπανουδάκη, δεν τα κατάφερε ο Σταματόγιαννης

Πολύ κοντά σε συμμετοχή στον τελικό των 60 μ. εμπ. στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου βρέθηκε η Ελισάβετ Πεσιρίδου. Η Ελληνίδα ήταν πέμπτη στη δεύτερη ημιτελική σειρά με 8.10 και έμεινε εκτός συνέχειας. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου προσπάθησε να κυνηγήσει τις προπορευόμενες αθλήτριες, όμως, δεν τα κατάφερε, παρόλα αυτά πραγματοποίησε αξιοπρεπή παρουσία, αφού βρέθηκε πολύ κοντά στο ρεκόρ της (8.04). Η Πεσιρίδου θα μπορούσε να έχει περάσει στον τελικό, αν έτρεχε στην πρώτη σειρά, αφού ο χρόνος της ήταν καλύτερος από της Σουζάνα Καλούρ, που ήταν τέταρτη με 8.12 και προκρίθηκε στον βραδινό τελικό. Νικήτρια στη σειρά της Ελληνίδας ήταν η Σίντι Ρόλεντερ με 7.89. Το 8.10 της Ελληνίδας ήταν η όγδοη επίδοση του ημιτελικού.

Ο Μιχάλης Σταματόγιαννης και η Ραφαέλα Σπανουδάκη συμμετείχαν στο πρωινό πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βελιγράδι. Ο πρωταθλητής της σφαιροβολίας είχε καλύτερη βολή στα 18,83 μ., επίδοση που του έδωσε την 22η θέση στο σύνολο των αθλητών, που μετείχαν στον προκριματικό. Ο 35χρονος ήταν άκυρος στην πρώτη και τρίτη βολή του.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη δεν κατάφερε να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στον ημιτελικό των 60 μ. , αφού έκανε άκυρη εκκίνηση και αποκλείστηκε. Η νεαρή θα μπορούσε να προκριθεί στον επόμενο γύρο, δεδομένο του ότι ο ημιτελικός έκλεισε στα 7.49, ενώ το ρεκόρ της είναι 7.30. Οι άκυρες εκκινήσεις πάντως έχουν γίνει μπελάς πολλών αθλητών τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης ημέρας της διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Στον κόσμο της Κατερίνας Στεφανίδη
Πέμπτη η Ελλάδα στον πίνακα μεταλλίων
Τρελάθηκε ο κάμεραμαν στα άλματα της Στεφανίδη!
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Στεφανίδη
"Χάλκινη" η Παπαχρήστου στο Ευρωπαϊκό
Ασημένιο ο Φιλιππίδης στο Ευρωπαϊκό
Ένα παιδί μετράει... ρεκόρ

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ