ΣΤΙΒΟΣ

Βρέθηκε ο Γιουσέιν Μπολτ

Βρέθηκε ο Γιουσέιν Μπολτ

Ο Γιουσέιν Μπολτ λάμπει δια της απουσίας του από το προπονητικό καμπ των Τζαμαϊκανών στην Ιαπωνία. Τα προγνωστικά είναι εναντίον του, αλλά ο ίδιος θέλει να γράψει ιστορία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου (22-30/8).

Σύμφωνα με μερίδα του Τύπου στην Τζαμάικα το περιβάλλον του Γιουσέιν Μπολτ διαβεβαιώνει πως ο αθλητής βρίσκεται σε τόσο καλή αγωνιστική κατάσταση όπως ήταν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.

Η "αστραπή" δεν έχει κάνει άλλο αγώνα μετά το 9.87 στα 100 μέτρα που πραγματοποίησε στο Diamond League του Λονδίνου, μια μεγάλη φετινή επίδοση, όχι όμως αντάξια του Μπολτ και πάρα πολύ μακριά από τους χρόνους κάτω από τα 9.80 που έχει κάνει σε τέσσερις περιπτώσεις φέτος ο μεγάλος του αντίπαλος στη "Φωλιά του Πουλιού", ο Τζάστιν Γκάτλιν.

Ο προπονητής του επί μια δεκαετία, ο Γκλεν Μιλς πιστεύει πως ο αθλητής του έχει επανέλθει μετά από δύο χρόνια με τραυματισμούς και τα αποτελέσματα φαίνονται στην προπόνηση: " Τα τελευταία δύο χρόνια δοκίμασαν τον Γιουσέιν και εμένα. Δυστυχώς είχε μια σειρά τραυματισμών σε διάφορα σημεία που έπρεπε να ξεπεράσει, τραυματισμοί που επηρέασαν την προπόνηση του και τον αριθμό των αγώνων που συμμετείχε. Ο Μπολτ όμως είναι ένας πρωταθλητής που δεν έχει γνωρίζει τίποτα άλλο παρά μόνο την τελειότητα όταν αγωνίζεται σε κορυφαίο επίπεδο".

Ο 28χρονος σπρίντερ υποβλήθηκε σε επέμβαση στο αριστερό πόδι το 2014 και αρκέστηκε μόνο σε λίγες εμφανίσεις, ανάμεσα τους η σκυταλοδρομία 4χ100 μέτρων στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες της Γλασκώβης. Φέτος, μια νέα ενόχληση εμπόδισε την κίνηση του και έβαλε πίεση στο γόνατο και στον αστράγαλο του. Ο Μπολτ αποσύρθηκε από τους αγώνες του Diamond League στο Παρίσι και στη Λωζάννη.

Βρέθηκε ο Γιουσέιν Μπολτ

Ο Μπολτ επισκέφθηκε τον γιατρό του στο Μόναχο μετά το τελευταίο του ταξίδι στην Ευρώπη και προπονείται με το γκρουπ του Μιλς μακριά από την Ιαπωνία, όπου φιλοξενείται το προπονητικό καμπ της εθνικής ομάδας της Τζαμάικα.

Οι φετινές του επιδόσεις, 9.87 στα 100μ. και 20.13 στα 200μ. είναι η 6η και η 19η είναι αντίστοιχα οι κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο. Πολύ μακριά από τα παγκόσμια ρεκόρ με 9.58 και 19.19 που πραγματοποίησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2009 στο Βερολίνο.

Φαίνεται πως η μοναδική φορά που θα δούμε τον Μπολτ πριν από το Πεκίνο είναι στη διαφημιστική καμπάνια του χορηγού του, της Puma. Μέσω του διαφημιστικού σποτ οι απανταχού θαυμαστές του μεγάλου σπρίντερ, του αθλητή που θα διεκδικήσει το 9ο χρυσό μετάλλιο για να γίνει ο κορυφαίος αθλητής στην ιστορία των παγκοσμίων πρωταθλημάτων, έχουν τη δυνατότητα να δουν πως γυμνάζεται μέσα στο γυμναστήριο.

Η διαφήμιση της Puma:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ